Pasaulē
2023. gada 16. janvāris, 12:35

Bēguļojis 30 gadu: privātā klīnikā Sicīlijā arestēts Itālijas meklētākais mafijas boss

Jauns.lv

Sicīlijā pēc 30 gadu ilgas bēguļošanas aizturēts Itālijas meklētākais mafijas boss Mateo Mesīna Denaro.

Mesīna Denaro tika aizturēts kādā privātā klīnikā Sicīlijas pilsētā Palermo. Tiek apgalvots, ka viņš ir Sicīlijas bēdīgi slavenās "Cosa Nostra" mafijas priekšnieks.

foto: AFP/Scanpix
Mesīna Denaro tika aizturēts kādā privātā klīnikā Sicīlijas galvaspilsētā Palermo.

Itālijas mediji ziņo, ka Mesīna Denaro arestēts īsi pirms plkst. 10 rītā un aizvests uz kādu nezināmu vietu. Klīnikā viņš bija ieradies pēc medicīniskas palīdzības. Tiek ziņots, ka vīrieša aizturēšanā bija iesaistīti vairāk nekā 100 bruņoto spēku locekļi.

foto: AP/Scanpix
Mafijas boss bēguļojis kopš 1993. gada.

Mesīna Denaro ticis notiesāts aizmuguriski, viņam piespriests mūža ieslodzījums par neskaitāmām slepkavībām, tostarp par prokuroru Džovanni Falkones un Paolo Borselīno nogalināšanu 1992. gadā, nāvējošajiem 1993. gada sprādzieniem Milānā, Florencē un Romā, kā arī 11 gadus veca zēna nolaupīšanu, spīdzināšanu un nogalināšanu.

Mafijas bosa uzraudzībā bijis arī rekets, nelegāla atkritumu izgāšana, naudas atmazgāšana un narkotiku kontrabanda.

Lai gan Mesīna Denaro bēguļojis kopš 1993. gada, tiek uzskatīts, ka viņš joprojām izdeva pavēles saviem padotajiem no dažādām slepenām vietām.

Itālijas premjerministre Džordžija Meloni pateicās bruņotajiem spēkiem par darbu, aizturot "mafijas noziedzīgā grupējuma vissvarīgāko dalībnieku", piebilstot, ka "šī ir liela valsts uzvara".