foto: VIA REUTERS
Medvedevs norej Japānas un ASV paziņojumu par kodolieroču lietošanas nepieļaujamību
Dmitrijs Medvedevs
Pasaulē
2023. gada 14. janvāris, 18:41

Medvedevs norej Japānas un ASV paziņojumu par kodolieroču lietošanas nepieļaujamību

Jauns.lv

Hirosimas un Nagasaki upuru piemiņas nodevējs! Šādi Krievijas eksprezidents Dmitrijs Medvedevs savā kārtējā publikācijā noķengāja Japānas premjerministru Fumio Kisidu.

Šādi viņš reaģēja uz Kisidas un ASV prezidenta Džo Baidena kopīgo paziņojumu, ka Krievijas iespējamā kodolieroču pielietošana Ukrainā ir jāuzskata par naidīgu aktu pret cilvēci, kuram nav attaisnojuma. Kā jau ieraksts, Medvedevs nekavējoties un nekautrējoties no piparotiem izteicieniem aprej praktiski jebko, kas notiek Rietumos saistībā ar Krievijas rīcību Ukrainā.

“Tas ir tāds šaušalīgs kauns, ka pat nekomentēšu paranoju par mūsu valsts kodolplāniem. Tikai padomājiet, Japānas valdības vadītājs pazemojošā dziļu uzticību [amerikāņiem] demonstrējošā ekstāzē runā stulbības par Krieviju, nododot Hirosimas un Nagasaki kodolsārtā sadegušo simtiem tūkstošu japāņu piemiņu,” raksta Drošības padomes priekšsēdētāja vietnieks Medvedevs. “Kisidam absolūti nospļauties, ka vienīgā valsts, kas pilnvērtīgi pielietojusi kodolieročus, bija ASV, bet to vienīgais upuris — paša Dzimtene.”

“Viņam vajadzētu par to atgādināt ASV prezidentam un prasīt grēku nožēlu, ko par šo kara aktu tā arī neizdarīja amerikāņu vadība. Bet nē, Kisida ir tikai amerikāņu apkalpojošais personāls, un kalpiem drosmes nevar būt,” sev raksturīgajā delikātā stilā raksta Medvedevs.

Taču Krievijas prezidenta Vladimira Putina uzticamajam sulainim Medvedevam ar to nepietiek, un viņš vēl sniedz notāciju par “kauna nomazgāšanu” — Ministru kabineta sēdē Kisidam jāizdara demonstratīvs “sepuku”. 

“Taču izpratne par godu šai japāņu vasaļu paaudzei nav raksturīga,” Medvedevs pamācošā tonī pabeidz savu garadarbu.