foto: LETA
"Doždj" saņēmusi licenci raidīšanai Nīderlandē
Pēc licences zaudēšanas Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) lēmusi neanulēt nodarbinātības vīzas "Doždj" darbiniekiem.
Pasaulē
2023. gada 9. janvāris, 22:37

"Doždj" saņēmusi licenci raidīšanai Nīderlandē

Jauns.lv

Nīderlande izsniegusi apraides licenci televīzijas kanālam “Doždj”. Par to pavēstījis “Doždj” galvenais redaktors Tihons Džadko. No plašākiem komentāriem viņš pagaidām ir  atteicies.

Kā zināms, Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) pērn nolēma anulēt apraides atļauju "Doždj". Lēmums stājās spēkā naktī uz 8.decembri, kad "Doždj" bija jāpārtrauc raidīšana Latvijas teritorijā. Licences anulēšana tika pamatota vērtējot pārkāpumu kopumu, kas pieļauti pēdējā laikā: valsts valodas celiņa nenodrošināšana pārraidēm, Krimas attēlošana kartē kā daļa no Krievijas teritorijas, Krievijas armijas saukšana par "mūsu armiju", iespējama atbalsta paušana Krievijas armijai. Tāpat vērtēta no Valsts drošības dienesta (VDD) saņemtā informācija.

Pēc licences zaudēšanas Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) lēmusi neanulēt nodarbinātības vīzas "Doždj" darbiniekiem. Tikmēr pērnā gada nogalē toreizējais Iekšlietu ministrs Kristaps Eklons (AP), izvērtējot VDD ierosinājumu, iekļāvis tā dēvētajā melnajā sarakstā bijušo televīzijas kanāla "Doždj" raidījuma vadītāju Alekseju Korosteļevu, kurš pastāvīgi strādāj Gruzijā, bet pēc izteikumiem ēterā par atbalstu Krievijas armijas karavīriem tika atlaists.