Pāvests Francisks: Benedikts XVI bija dižs ticības komunikators
Pāvests Francisks apciemo Benediktu neilgi pirms viņa nāves (Foto: Abaca/Sipa USA/ Vida Press)
Pasaulē
2023. gada 4. janvāris, 13:03

Pāvests Francisks: Benedikts XVI bija dižs ticības komunikators

Jauns.lv/LETA

Romas Katoļu baznīcas pāvests Francisks savu priekšgājēju Benediktu XVI trešdien raksturoja kā dižu ticības komunikatoru. Benedikts bija "dižs katehēzes meistars", trešdienas rītā Vatikānā vispārējās audiences sākumā sacīja Francisks, šādi raksturojot bijušā pāvesta nopelnus kristīgās ticības izplatīšanas un izskaidrošanas labā.

"Viņa asā un lēnprātīgā doma nebija pašcitējoša, bet baznīciska, jo viņš vienmēr vēlējās pavadīt mūs kontaktā ar Jēzu," sacīja Francisks.

"Jēzus - krustā sistais un augšāmcēlies, dzīvais un Tas Kungs - bija mērķis, uz kuru pāvests Benedikts vadīja mūs, paņēmis aiz rokas. Lai viņš palīdz mums no jauna Kristū atklāt ticības prieku un dzīves cerību," piebilda Francisks.

Iepriekš Francisks bija kopā ar ticīgajiem, kas Svētā Pētera bazilikā ieradušies atvadīties nelaiķa pāvesta.

Svētā Pētera bazilikā atvadās no bijušā pāvesta Benedikta XVI

Vatikānā pirmdien sākusies atvadīšanās no bijušā pāvesta Benedikta XVI. Viņa mirstīgās atliekas novietotas Svētā Pētera bazilikā, kur apmeklētāji no plkst.9 ...

gallery icon

Pāvesta Franciska svētā mise Aglonas bazilikas laukumā

gallery icon

Cilvēku pūlim gavilējot, Aglonā ierodas pāvests Francisks

Pāvestu Francisku šodien Aglonā ar gavilēm sagaidīja vairāki desmiti tūkstošu cilvēku, novēroja aģentūra LETA. Ceļā līdz Aglonas bazilikai ceļa malās ...

gallery icon

Uzrunājot vācu svētceļniekus, Francisks sacīja: "Izsakoties mūsu mīļā aizgājēja Benedikta XVI vārdiem, es gribētu jums teikt: "Tas, kurš tic, nekad nav viens. Tas, kuram Dievs ir Tēvs, ir daudz brāļu un māsu." Šajās dienās mēs īpašā veidā pieredzam, cik vispārēja ir šī ticības svētceļojuma sadraudzība un ka tā nebeidzas pat ar nāvi."

Romas pāvesta Benedikta XVI pēdējā uzruna

gallery icon