Pasaulē
2022. gada 20. decembris, 09:44

Britu izlūkdienesti skaidro, kāpēc Putins organizējis tikšanos ar ģenerāļiem

Jauns.lv

Krievijas prezidents Vladimirs Putins 16. decembrī apmeklēja "speciālās militārās operācijas" kopīgo štābu. Mērķis bija demonstrēt kolektīvo atbildību par militārajām sakāvēm, vēsta Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Kā norādīts britu izlūku ziņojumā, tika parādīta Putina tikšanās ar vairākiem augsta ranga virsniekiem, tostarp ģenerālštāba priekšnieku Valēriju Gerasimovu un aizsardzības ministru Sergeju Šoigu. Viņš izteica priekšlikumus par "speciālās militārās operācijas" nākamajiem soļiem. Krievijas karaspēka grupas komandieris Ukrainā ģenerālis Sergejs Surovikins bija viens no tiem, kas uzstājās ar prezentāciju.

Skaudri skati: aplenktā Ukrainas pilsēta Mariupole 2022. gada martā

gallery icon

Saskaņā ar Lielbritānijas izlūkdienestu teikto, šajā organizētajā sanāksmē Putins, visticamāk, plānoja demonstrēt kolektīvo atbildību par "īpašas militāras operācijas" vadīšanu.

"Šī demonstrācija, visticamāk, bija paredzēta, lai atbrīvotu Putinu no atbildības par militārajām neveiksmēm, augsto mirstības līmeni un sabiedrībā pieaugošo neapmierinātību ar mobilizāciju. Televīzijas kadri, visticamāk, bija paredzēti arī, lai kliedētu sociālajos medijos izskanējušās baumas, ka ģenerālis Gerasimovs ir atlaists," norāda Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Brīvprātīgie no citām Ukrainas vietām palīdz atjaunot okupantu izpostīto Irpiņu. 2022. gada rudens

gallery icon

Iepriekš britu izlūkdienesti nosauca iemeslu, kāpēc Krievijas armija vairs nespēj veikt ofensīvu.