Policija nemeklē aizdomās turamos Berlīnes akvārija saplīšanas lietā
"Aqua Dom", 2005. gads, Berlīne, Vācija
Pasaulē
2022. gada 17. decembris, 19:26

Policija nemeklē aizdomās turamos Berlīnes akvārija saplīšanas lietā

Jauns.lv

Berlīnes policija paziņojusi, ka nemeklē aizdomās turamos "AquaDom" akvārija saplīšanas lietā, brīdinot sabiedrību par viltus tvītu, kas liek domāt, ka ir aizdomās turamie. 

16. decembra rītā Berlīnes “Radisson Blue” viesnīcā saplīsis pasaulē lielākais cilindriskais akvārijs, nodarot plašus postījumus viesnīcai un applūdinot apkārtnes ielas.

Kopumā izlija viens miljons litru sālsūdens. Gāja bojā simtiem zivju un divi cilvēki tika ievainoti. Tagad inspektori ēku ir atzinuši par drošu. 

Avots policijā vietējiem medijiem sacīja, ka nav pierādījumu, ka sprādziens 15,85 m augstajā akvārijā būtu mērķtiecīga uzbrukuma rezultāts.

Aquadom akvārija saplīšana Berlīnē

16.12.2022. Berlīnes viesnīcā saplīsa pasaulē lielākais cilindriskais akvārijs Aquadom

gallery icon

Viņi arī izmantojuši sociālos medijus, lai atmaskotu tvītu no konta, kurā tiek lūgta sabiedrības palīdzība, lai izsekotu ar incidentu saistītās aizdomās turamās personas. Tvītā no īstā Berlīnes policijas konta teikts, ka viņi "izteikti norobežojas" no viltus ziņas un ir lūguši cilvēkus to nepublicēt. 

Turpinās izmeklēšana par precīzu sprādziena cēloni, taču ir izskanējuši pieņēmumi, ka temperatūrai pazeminoties, kas piektdienas naktī noslīdēja līdz -6 grādiem, varētu būt izraisījusi plaisu tvertnē.

“AquaDom” atklāja 2003. gada decembrī, tā būve izmaksāja apmēram 12,8 miljonus eiro. Ginesa rekordu grāmatā tas ir norādīts kā pasaulē lielākais cilindriskais akvārijs.