foto: AP/Scanpix
Benksijs pārdos 50 savus darbus un naudu ziedos Ukrainai
Benksija darbs Borodjankā.
Pasaulē
2022. gada 10. decembris, 12:52

Benksijs pārdos 50 savus darbus un naudu ziedos Ukrainai

Jauns.lv/LETA

Britu grafiti mākslinieks Benksijs izlicis pārdošanai 50 savus zīmējumus, bet iegūtā nauda tiks nodota palīdzībai Ukrainā.

"Es izgatavoju 50 šādas izdrukas, un visi ieņēmumi tiks novirzīti mūsu draugiem Ukrainā. Apmeklējiet vietni Banksy.legacyofwarfoundation.com," sociālajā tīklā "Instagram" raksta Benksijs.

Labdarības fonda "Legacy Of War" mājaslapā norādīts, ka katrs no 50 mākslinieka darbiem ir parakstīts un numurēts, un viens pircējs var iegādāties tikai vienu eksemplāru par 5000 mārciņu.

Pircēju reģistrācija notiks līdz 16. decembrim. Uzvarētāji tiks atlasīti ar datoru, un viņiem tiks nosūtīta informācija, kā pabeigt pirkumu, norāda fonds.

Britu grafiti mākslinieka Benksija sienu gleznojumi Ukrainā

Ukrainā tapuši septiņi noslēpumainā britu mākslinieka Benksija sienu gleznojumi. Daži no tiem vietās, kas smagi cietušas Krievijas aviācijas un artilērijas ...

gallery icon

Par ieņēmumiem no darbu pārdošanas plānots iegādāties ātrās palīdzības mašīnas un atbalsta transportlīdzekļus.

"Tie ir nepieciešami Donbasā, lai turpinātu ierobežotu iespēju cilvēku, invalīdu, vecu cilvēku un ievainoto civiliedzīvotāju evakuāciju. Mēs nosūtīsim ģeneratorus, gāzes sildītājus un ar saules enerģiju darbināmas lampas uz apdzīvotajām vietām, kuras piedzīvo smagu ziemu bez elektrības. Un mēs varēsim turpināt atbalstīt patversmes Kijivā sievietēm un LGBTQ kopienām," pavēstīja "Legacy Of War" izpilddirektors Žils Dulejs.

Brīvprātīgie no citām Ukrainas vietām palīdz atjaunot okupantu izpostīto Irpiņu. 2022. gada rudens

gallery icon

Benksijs novembrī apstiprināja, ka Ukrainā tapuši septiņi viņa sienu gleznojumi, daži no tiem vietās, kas smagi cietušas Krievijas aviācijas un artilērijas triecienos - Kijivā, Irpiņā un Borodjankā.

Piektdien Irpiņas pilsētas dome nolēma Benksijam piešķirt Irpiņas goda pilsoņa nosaukumu.