Nacionālboļševiks Beness Aijo starp teroristiem Austrumukrainā

gallery icon
Pasaulē
2022. gada 6. decembris, 12:04

Beness Aijo Krievijas propagandistiem: cerēju uz ātru uzvaru Ukrainā

Jauns.lv

Skandalozi slavenais Beness Aijo cerējis uz Krievijas ātru uzvaru "specoperācijā" Ukrainā. Šādu paziņojumu viņš sniedzis intervijā Krievijas propagandistu kanālam RT.

Par “Melno Ļeņinu” dēvētais kādreizējais nacionālboļševiku aktīvists Beness Aijo, kurš pašlaik karo Ukrainā ar segvārdu “Dzeržinskis”, bija pārliecināts, ka “specoperācija” nenotiks ilgāk par vienu mēnesi, bet Ukrainas Bruņoto spēku (UBS) karavīri masveidā padosies.

“Taču Rietumi sāka piebāzt Ukrainu ar ieročiem. Turklāt strauji pastiprinājās UBS veiktās Doņeckas apšaudes. Ņemot vērā šos apstākļus, saskaņojot ar KFKP [Krievijas Federācijas Komunistisko partiju], es kopš augusta piedalos specoperācijā KF bruņoto spēku sastāvā,” sacīja Aijo.

Jautāts, vai izdevies sasniegt nospraustos mērķus, Aijo sacīja, ka daļēji, paužot sajūsmu par Doņeckas un Luhanskas “tautas republiku” atzīšanu, turpmākajiem referendumiem un uzņemšanu Krievijas sastāvā. “Tas ir dižens sasniegums,” viņš sacīja. “Diemžēl apmēram 40% DTR un daži LTR ciemi joprojām atrodas banderiešu okupācijā. Mēs pašlaik atbrīvojam šīs teritorijas.”

Intervijā RT Aijo piebilda, ka karojis kopā ar tautiešiem no Latvijas, minot “slavenus zemessargus” no Liepājas un Ludzas Anatoliju Matjukovski un Grigoriju Kosņikovski.