Kāda sieviete svecītes apgaismojumā tirgo izlejamo alu kioskā.

Tumsā un aukstumā, tomēr nesalauzti! Ukraiņi drosmīgi pārvar Krievijas teroru!

Krievijas karaspēks jau ilgāk nekā mēnesi savās raķešu apšaudēs koncentrējas uz Ukrainas enerģētikas un citas svarīgās infrastruktūras apšaudēm, kas rezultējies ...

Pasaulē
2022. gada 1. decembrī, 13:53

Tumsā un aukstumā, tomēr nesalauzti! Ukraiņi drosmīgi pārvar Krievijas teroru!

Jauns.lv

Krievijas karaspēks jau ilgāk nekā mēnesi savās raķešu apšaudēs koncentrējas uz Ukrainas enerģētikas un citas svarīgās infrastruktūras apšaudēm, kas rezultējies ar regulāriem elektroenerģijas padeves pārrāvumiem, apkures neesamību un dzeramā ūdens apgādes problēmām. Lai saprastu Krievijas apšaužu vērienu, tad Ukrainā nav nevienas termo un hidroelektrostacijas, ko Krievija nebūtu apšaudījusi, norādījis Ukrainas premjerministrs Deniss Šmihaļs.

Tumsā un aukstumā, tomēr nesalauzti! Ukraiņi drosm...

Elektrības, ūdens un siltuma trūkumu īpaši var izjust Ukrainas pilsētās, tomēr, kā norāda amatpersonas, atbildīgie dienesti ir uzdevumu augstumos, lai atjaunotu bojāto infrastruktūru. Tomēr, kā  norāda Ukrainas galvaspilsētas mērs Vitālijs Kličko, aukstais laiks diemžēl palielina elektroenerģijas patēriņu, tā palielinot noslodzi Ukrainas elektrotīklos. "Tas arī ir saistīts ar zemo gaisa temperatūru, daudziem cilvēkiem ir apkures iekārtas - kādam ir siltās grīdas, kādam ultravioletās apsildes iekārtas. Cilvēki aukstajā laikā vienmēr patērē vairāk elektroenerģijas. Tādēļ energosistēma ir noslogota," viņš klāstīja.

Melnā piektdiena Kijivā - miljoniem ukraiņu palikuši bez elektrības, ūdens un siltuma 2022. gada novembrī

Kijivā, Ukraina, 2022. gada 24. novembris. Ūdensapgāde pilsētā jau ir atjaunota, bet aptuveni 70 procenti dzīvojamo ēku pēc krievu okupantu ...

"Mēs cenšamies pēc iespējas ātrāk visu atjaunot, pāriet uz precīziem grafikiem, lai nebūtu nekādu pārsteigumu, un pēc tam pāriet uz nepārtrauktu elektrības piegādi. Tomēr mums jābūt gataviem, ka atslēgumi var turpināties līdz pavasarim," sacījis Kijivas mērs, norādot, ka speciālisti strādā, lai atjaunotu elektroapgādi, daļa nepieciešamā aprīkojuma pasūtīta Rietumvalstīs, tomēr "tā ir jāizgatavo, jāatved uz Ukrainu un jāpieslēdz".

Viņi atdeva dzīvību par brīvu Ukrainu - Kijivas centrā apskatāma fotogrāfiju izstāde kritušo varoņu piemiņai

Lai vai kā, dzīve norit arī tumsā – ārpus ierastā dzīves komforta. Lai arī ir zināmas neērtības, ukraiņu varas iestādes veido īpašus atbalsta punktus iedzīvotājiem, kur iespējams sasildīties, uzlādēt telefonu, tā uzturot možu garu.