foto: Ekrānuzņēmums
"Mēs stabili likvidējam bataljonu." Arestovičs stāsta par Krievijas armijas ikdienas zaudējumiem
"Mobiki tagad velk galveno kara slodzi, slikti apmācīti. Karadarbības līmenis ir krities. Bet viņu ir daudz - viņi piesātina fronti," sacīja Zelenska padomnieks.
Pasaulē
2022. gada 25. novembris, 10:10

"Mēs stabili likvidējam bataljonu." Arestovičs stāsta par Krievijas armijas ikdienas zaudējumiem

Jauns.lv

Krievu okupanti Ukrainā pat tad, kad karadarbības intensitāte mazinās, katru dienu zaudē ap 400-600 frontēs nogalināto un ievainoto karavīru. Aktīvo kauju laikā ienaidnieka zaudējumi dienā pieaug līdz 1000, Ukrainas prezidenta kancelejas padomnieks Oleksijs Arestovičs paziņojis "Feygin LIVE" ēterā.

"Kad notiek aktīva karadarbība, Krievijas armijā tiek nogalināti un ievainoti līdz tūkstotim dienā. Kad viņi nav aktīvi, līdz 600-400. Zem 400 es neko tādu neatceros," viņš atzīst.

Arestovičs precizēja, ka runa ir par ienaidnieka dzīvā spēka zaudējumiem neatgriezeniskā un sanitārā veidā - nogalinātajiem un ievainotajiem.

"Kopumā daudz. Sākas aktīva karadarbība, vai nu no viņu puses, vai no mūsu puses, tā strauji pieaug. Mēs tagad stabili liekam bataljonu. Tas galvenokārt ir Soledaras-Bahmutas virzienā. Tur viņi joprojām raida uzbrukumu viļņus, ar atbilstošu rezultātu,” atzīmēja Arestovičs.

Pēc prezidenta padomnieka domām, vismaz 50% mobilizēto krievu ir vāji apmācīti cīņai šajā jomā.

"Tie tagad ir galvenais karaspēka mugurkauls. Personāls ir izvests uz Krievijas un Baltkrievijas teritorijām, un tagad tiek atjaunots nākotnes sasniegumiem. Uz to pašu mobilizēto rēķina. Un 1. un 2. līnijā vismaz 50% mobilizēto, dažviet varbūt 60%" viņš teica.

Arestovičs arī atzīmēja, ka šobrīd galvenā slodze frontē esošajiem okupantiem ir algotņi no privātām militārām kompānijām, kā arī "daļēji mobilizētie".

"Personāla ir mazāk. "Mobiki" tagad velk galveno kara slodzi, slikti apmācīti. Karadarbības līmenis ir krities. Bet viņu ir daudz - viņi piesātina fronti," sacīja Zelenska padomnieks.