foto: Shutterstock/ Vida Press
Pentagona vadītājs komentējis raķetes nokrišanu Polijā
ASV aizsardzības ministrs Loids Ostins.
Pasaulē
2022. gada 16. novembris, 19:27

Pentagona vadītājs komentējis raķetes nokrišanu Polijā

Jauns.lv

ASV aizsardzības ministrs Loids Ostins komentējis pieņēmumus, ka iepriekšējā dienā Polijā nokritušo raķeti izšāvusi Ukrainas pretgaisa aizsardzība sistēma.

Kopš kara sākuma Pentagons Ukrainai piegādājis bruņojumus, konkrēti, ASV sistēmas NASAMS. Un, pēc Ostina (viņu citē aģentūra "Reuters") teiktā, to efektivitāte Krievijas raķešu pārtveršanā vienmēr bijusi absolūta, proti, raķetes izdevies notriekt 100% gadījumu.

Rīts Pševodovas ciemā Polijā pēc raķetes trieciena

Polijā otrdien ap plkst.15.40 (16.40 pēc Latvijas laika) nokrita Krievijā ražota raķete, nogalinot divus cilvēkus Pševodovas ciemā.

gallery icon

Rūpīgi atlasot formulējumus (ņemot vērā saprotamo starptautisko spriedzi), Ostins izteicās tādā pašā veidā kā citi Vašingtonas un tās NATO partneru pārstāvji, solot, ka Pentagons sniegs Varšavai pilnīgu atbalstu informācijas vākšanā par vakardienas raķetes sprādzienu.

Jau ziņots, ka otrdien, kad Krievija atkal pakļāva Ukrainu masīvai raķešu apšaudei, Polijas teritorijā arī nokrita raķete, nogalinot divus cilvēkus, un sākotnēji izskanēja ziņas, ka tā ir viena no Krievijas karaspēka raidītajām raķetēm.

Tomēr trešdien gan Polijas, gan NATO amatpersonas pieļāva, ka ticamāka versija ir tā, ka Polijā nokritusi Ukrainas pretgaisa aizsardzības sistēmas raķete.

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs uzsvēra, ka Krievija kā agresorvalsts ir pilnībā atbildīga par incidentu.