Pasaulē
2022. gada 16. novembrī, 18:31

VIDEO: "Amerikā tādus saucam par stroķiem!" Baidens sajūsminās par krievu propagandas TV operatora bicepsiem

Jauns.lv

Savdabīgā momentā, viesojoties Bali, kur šogad notiek G20 valstu samits, nonācis ASV prezidents Džo Baidens. Kādas pastaigas laikā, kuru filmējuši mediji, viņš jokojot daudzinājis kāda kameras operatora bicepsus.

VIDEO: "Amerikā tādus saucam par stroķiem!" Baiden...

“[...] un tomēr mani diezgan satrauc šī čaļa bicepsi. Paskatieties, lielāki par manu galvu!” jokojoties pastaigas laikā norādījis Baidens.

Viņam blakus par notiekošo tikmēr iesmej gan Francijas prezidents Emanuels Makrons, gan citi.

“Ceru, ka esam vienā komandā,” operatoru uzrunā Baidens, pretī no kāda cita saņemot paskaidrojumu, ka tas ir Krievijas TV operators.

Vladimira Putina un Džo Baidena tikšanās Ženēvā

Uz to ASV prezidents gan ne mirkli neapjūkot atcērt: “Man vienalga, kas viņš ir, viņam ir baigie bicepsi. Mēs [Amerikā] tādus saucam par stroķiem!”

“Labi trenējaties!” pēcāk piebilst Makrons.

Saprotams, ka Krievijas “Pirmais kanāls”, kas regulāri izplata Kremļa propagandu, no šīs mizanscēnas ir izveidojis veselu sižetu, beigās vēl atrādot, kā tad nu dabā izskatās viņu kameras operators.

Interesanti, ka sižets veidots kā teju vai draudzīgi-smieklīga notikuma atstāsts, nevis kā būtu sagaidāms - Kremļa propagandistiem uzsverot, ka "pat vienkāršs kameras operators ir brašāks par ASV līderi".

Jau ziņots, ka Krievijai šogad Bali notiekošais G20 valstu samits izvērties pietiekami neveiksmīgs.

Neilgi pirms tā kļuva zināms, ka Vladimirs Putins personīgi to neapmeklēs un agresorvalsts intereses viņa vietā pārstāvēs Ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.

Pats Lavrovs no samita projām devās priekšlaicīgi, pārējo valstu pārstāvju demonstratīvi atstumts, uzspējot vien atkārtot jau iepriekš neskaitāmas reizes pausto Kremļa versiju par notiekošo Ukrainā kā “Rietumu izprovocētu”.