foto: Wirestock, Inc. / Alamy/ Vida Press
Eiropas Komisija piešķir vēl 100 miljonus eiro ukraiņu bēgļu atbalstam
Ukrainas bēgļi Budapeštā, Ungārijā.
Pasaulē
2022. gada 31. oktobris, 17:07

Eiropas Komisija piešķir vēl 100 miljonus eiro ukraiņu bēgļu atbalstam

Jauns.lv

Eiropas Komisija piešķir vēl 100 miljonus eiro ukraiņu bēgļu atbalstam, teikts Eiropas Komisijas mājaslapā publicētajā paziņojumā.

“Lēmums pieņemts pēc 9. aprīļa globālās solījumu sniegšanas pasākuma “Stand Up for Ukraine”, kurā Komisija apņēmās izmaksāt līdz 400 miljoniem eiro, lai atbalstītu Ukrainas bēgļu visvairāk skartajās dalībvalstīs,” teikts paziņojumā.

Tiek atzīmēts, ka pirmā ārkārtas palīdzības daļa 248 miljonu eiro apmērā maijā tika piešķirta piecām frontes līnijas dalībvalstīm: Polijai, Rumānijai, Ungārijai, Slovākijai un Čehijas Republikai.

Ar otro neatliekamās palīdzības daļu no iekšlietu fondiem tiks atbalstīta Polija, Slovākija, Čehija, Bulgārija, Igaunija, Latvija un Lietuva.

Dalībvalstis var izmantot šos līdzekļus, lai turpinātu piedāvāt tūlītēju palīdzību bēgļiem, piemēram, pārtiku, transportu un pagaidu izmitināšanu. Šie fondi var arī atbalstīt valstu spēju integrēt bēgļus, tostarp bērnus, kā arī pilsoniskās sabiedrības organizācijas.

Saskaņā ar Eiropas Komisijas sniegto informāciju, atlikušie 52 miljoni eiro vēlāk tiks novirzīti jaunām vajadzībām, piemēram, izmitināšanas projektiem, kvalitatīvas psiholoģiskās pirmās palīdzības sniegšanai, garīgajai veselībai un psihosociālam atbalstam personām, kas bēg no Ukrainas.

Kā ziņots, kopš Krievijas pilna mēroga militārā iebrukuma Ukrainā sākuma 2022.gada februārī ES sniedz Ukrainai politisko, ekonomisko, finansiālo, humāno un militāro palīdzību.