Pasaulē
2022. gada 13. oktobris, 12:03

Īpaši nežēlīgais slepkava Bogdanovs tagad ne tikai var brīvi staigāt pa Krievijas ielām, bet saņēmis pat medaļu par drosmi

Jauns.lv

Krievijas Federācijā kārtējo reizi ir noticis absurds - slepkava Staņislavs Bogdanovs, kurš tika atbrīvots no cietuma, lai cīnītos Ukrainā, atgriezies dzimtenē ar amputētu kāju, un Krievijas prezidenta Vladimirs Putina režīms viņu pat apbalvojis ar medaļu par drosmi.

Kā vēsta neatkarīgais ziņu medijs Fakti.bg, Staņislava Bogdanova stāsts nav precedents, bet gan ierasta parādība Krievijā. Tā kā agresors Ukrainā cieš milzīgus zaudējumus, Putins sūta uz fronti arvien vairāk "lielgabalu gaļas", tostarp no cietumiem.

Daudzi ieslodzītie tiek mobilizēti cīņai Ukrainā, solot apžēlošanu. 2013. gadā Staņislavs Bogdanovs, kuram tobrīd bija bagāta sodāmība, īpaši nežēlīgā veidā, izmantojot hanteli, nogalināja apgabaltiesnesi, 32 gadus veco Sergeju Žiganovu. Viņam tika piespriests 23 gadu cietumsods par īpaši nežēlīgu slepkavību un laupīšanu.

Šogad, izcietis gandrīz pusi no piespriestā soda, slepkava saņēma piedāvājumu no Krievijas varas iestādēm nosūtīt viņu kā karavīru uz Ukrainu, un viņš piekrita. Tur viņš zaudēja kāju un tika nosūtīts atpakaļ uz Krieviju, kur tagad pat saņēmis medaļu par drosmi.

Kopš pilna mēroga neizprovocētā kara pret Ukrainu sākuma Putina režīms ir apbalvojis daudzus kara noziedzniekus, kuri Ukrainā izvarojuši bērnus un sievietes, un nogalinājuši neapbruņotus civiliedzīvotājus.

Staņislavs Bogdanovs tagad ir brīvs Krievijas Federācijas pilsonis un var brīvi staigāt pa tās ielām, lai gan ar grūtībām, jo vienas kājas zaudējums viņam paliks kā piemiņa par "īpašo operāciju Ukrainā".

Jauns.lv jau vēstīja, ka Krievijā, kur karotāji algotņu formējumam "Vagner" jau vairākus mēnešus tikuši vervēti ieslodzījuma vietās, tagad regulārajai armijai karavīrus cietumos sākusi vervēt arī Aizsardzības ministrija.

Aizsardzības ministrija pamatā interesējas par cietumniekiem, kas iepriekš strādājuši drošības dienestos un kam ir kauju pieredze.