Pasaulē
2022. gada 10. oktobris, 17:50

Ceļā no Sanktpēterburgas uz Rīgu smagi avarējis "Lux Express" autobuss; gājis bojā šoferis

Jauns.lv

Pirmdien, 10. oktobrī, Krievijas Ļeņingradas apgabalā ceļā no Sanktpēterburgas uz Rīgu smagi avarējis "Lux Express" autobuss. Viens cilvēks gājis bojā, bet 14 ievainoti, no kuriem 12 nogādāti slimnīcā, ziņo Postimees.

Negadījums noticis netālu no Ļeņingradas apgabala Gurļevas ciemata, kur autobuss sadūries ar kravas automašīnu. "SPB Dnevnik" raksta, ka kravas automašīna pēc sadursmes aizdegusies.

Kā ziņo "Lux Express", pasažieriem piedāvāta iespēja doties uz Rīgu ar pārsēšanos Tallinā.

Savukārt ievainotie ar vidēji smagiem ievainojumiem nogādāti slimnīcā. "Viņiem tiek sniegta nepieciešamā medicīniskā aprūpe. Negadījuma vietā strādāja trīs ātrās palīdzības brigādes un helikopters," raksta "SPB Dnevnik".

"Lux Express" starptautiskā biznesa vadītājs Raitis Remmels skaidroja, ka šodien plkst. 13.15 aptuveni 30 kilometrus pirms Krievijas un Igaunijas robežas ceļu satiksmes negadījumā iekļuva satiksmes autobuss. "Autobuss sadūrās ar kravas automašīnu, un saskaņā ar sākotnējo informāciju negadījumu izraisīja kravas automašīna," piebilda Remmels.

"Autobusā (no "Lux Express" Latvijas bāzes) atradās divi šoferi, no kuriem viens gāja bojā notikuma vietā. Otrs autovadītājs ir ievainots un atrodas slimnīcā," piebilda Remmels.

Autobusā atradās 16 pasažieri - 9 Latvijas pilsoņi, 4 Krievijas pilsoņi, viens Vācijas un viens Uzbekistānas pilsonis. Neviens no pasažieriem netika smagi ievainots, 12 pasažieri tika nogādāti slimnīcā, lai veiktu medicīniskās pārbaudes.

""Lux Express" izsaka līdzjūtību bojā gājušā autovadītāja ģimenēm un kolēģiem," piebilda Remmels.