foto: VIA REUTERS/Scanpix
Lielbritānija nav uzaicinājusi Krieviju un Baltkrieviju uz Elizabetes II bērēm
Vladimirs Putins un Aleksandrs Lukašenko.
Pasaulē
2022. gada 13. septembris, 21:53

Lielbritānija nav uzaicinājusi Krieviju un Baltkrieviju uz Elizabetes II bērēm

Jauns.lv

Uz Elizabetes II bērēm, kas notiks Londonā, uzaicinātas aptuveni 500 ārvalstu augsta ranga personas. Ielūgumi izsūtīti lielākajai daļai valstu, ar kurām Lielbritānijai ir diplomātiskās attiecības. Krievijas un Baltkrievijas šajā sarakstā nav. Tāpat uz bērēm nav uzaicināti Mjanmas pārstāvji.

"Lielbritānija kopā ar saviem Rietumu sabiedrotajiem centās izolēt Krieviju un tās sabiedroto Baltkrieviju pasaules arēnā ar ekonomisku sankciju un citu pasākumu palīdzību, reaģējot uz Maskavas iebrukumu Ukrainā. Arī Mjanma un tās bruņotie spēki ir pakļauti britu sankcijām, jo Londona pastiprina atbalstu Rohindžas kopienai Dienvidaustrumāzijas valstīs," norāda "Reuters".

Sagaidāms, ka bērēs parādīsies ASV prezidents Džo Baidens un viņa sieva, Kanādas, Austrālijas, Jaunzēlandes premjerministri, Latvijas prezidents Egils Levits ar sievu.

Atvadīšanās ceremonija no Elizabetes II būs viena no lielākajām Lielbritānijas diplomātiskajām sanāksmēm pēdējo gadu laikā.

Cilvēki Londonā godina mūžībā aizgājušo karalieni

Ar asarām acīs šorīt pie Bekingemas, Vindzoras un Balmorālas pils pulcējās tūkstošiem cilvēku, lai noliktu ziedus un godinātu karalieni Elizabeti ...

gallery icon