foto: imago images/onw-images
Kā okupanti sūtīja bildes "Facebook" daiļavām, bet atbildē saņēma artilērijas triecienu
Par šādu operāciju britu medijam izstāstījis atbildīgās hakeru grupas “Hackyourmom” dibinātājs Ņikita Knišs.
Pasaulē
2022. gada 5. septembris, 17:03

Kā okupanti sūtīja bildes "Facebook" daiļavām, bet atbildē saņēma artilērijas triecienu

Jauns.lv

Iepriekšējās nedēļas izskaņā interneta lietotājus sajūsmināja stāsts par Ukrainas hakeriem, kuri, izmantojot Krievijas karavīru vēlmi izpatikt daļām meitenēm internetā, “atkoda” viņu bāzes atrašanās vietu un padarīja to par bijušo bāzes atrašanās vietu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ja savulaik militārajās aprindās, atrodoties kaujas laukā, runāja par gaismas disciplīnas un trokšņu disciplīnas nozīmi, tad mūslaikos, bez šaubām, jāizceļ arī sociālo tīklu disciplīnas nozīme.

Klaji ignorējot ieteikumus ierobežot savas aktivitātes internetā, Melitopolē bāzētie krievu okupanti ar vienkāršu tērzēšanu internetā panāca to, ka viņu militāro bāzi iznīcināja Ukrainas bruņoto spēku artilērija.

Okupanti nogalina Vinnicas iedzīvotājus - ar raķetēm apšaudīta dzīvojamā ēka un birojs

Krievijas raķešu triecienā Ukrainas vidienes pilsētā Vinnicā ceturtdien nogalināti 17 un ievainoti 30 cilvēki, paziņoja Ukrainas Valsts ārkārtējo situāciju dienests ...

gallery icon
10

Uzliesmoja nevis jūtas, bet militārā bāze

“A tu tiešām esi īsts karavīrs? Pierādi – atsūti kādu smuku bildīti!” tā atliek vien iztēloties okupantu sarakstes ar “Facebook” kontiem, kurus, izliekoties par daiļām sievietēm, vadīja Ukrainas hakeri.

Spriežot pēc stāsta, kuru publicējis britu medijs “Financial Times”, okupanti no kādas bāzes Melitopolē, Zaporižjas apgabalā tieši ar nolūku pierādīt, ka reāli piedalās kaujās, ir izsūtījuši virkni fotogrāfiju.

Viņuprāt, sarakste notikusi ar garlaikotām, skaistām meitenēm, taču realitātē okupanti sarakstījušies ar nepavisam ne garlaikotiem hakeriem, un viņu sasūtītās bildes bijušas kā puzles gabaliņi, kurus saliekot kopā, izdevies noteikt bāzes atrašanās vietu.

Pēcāk atlicis nodot artilēristiem lapiņu ar koordinātām un sekojis īss, spontāns “randiņš” ar realitāti.

Par šādu operāciju britu medijam izstāstījis atbildīgās hakeru grupas “Hackyourmom” dibinātājs Ņikita Knišs.

“Krievi vienmēr grib d****ies un sūta meitenēm internetā visādus mēslus, lai tikai pierādītu, kādi viņi ir varoņi un karavīri,” medijam “Financial Times” pauda Ukrainas pusē esošā hakeru grupējuma līderis.

Veikuši arī citus uzbrukumus

Knišs neprecizēja dienu, kurā artilēristi izšāva pa okupantu bāzi Melitopolē, taču pauda, ka hakeri uzbrukumu pēcāk noskatījušies TV ekrānos.

Hakeru līderis arī piebilda, ka šis nebūt nav vienīgais “Hackyourmom” uzbrukums Krievijai.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Līdz šim hakeri: aizkavējuši vai atcēluši virkni avioreisu Krievijā, iesūtot informāciju par fiktīviem spridzināšanas draudiem; uzlauzuši tūkstošiem novērošanas kameru Baltkrievijā un Krievijas okupētajās Ukrainas teritorijās; demonstrējuši Krievijas TV kanālos ziņas par Ukrainā noslaktētajiem civiliedzīvotājiem; apvienojuši virkni Krievijas okupēto teritoriju rūteru, radot spēcīgu botu tīklu; pievākuši dažādas Krievijas bruņoto spēku datubāzes.

Pats Knišs ir bijušais Ukrainas specdienestu darbinieks un atklāj, ka viņa hakeri darbības izvērsuši, izmantojot ASV biznesmeņa Īlona Maska radīto “Starlink” satelītu tīklu.