Pasaulē
2022. gada 23. augusts, 20:41

VIDEO: divus gadus pēc lielā sprādziena Beirūtas ostā atkal nogrand baisi dārdi

Jauns.lv

Libānas galvaspilsētas Beirūtas ostā sabrukusi 2020. gada lielajā sprādzienā bojāto graudu tvertņu ziemeļu daļa.

Divas no atlikušajām tvertņu daļām sabrukušas jūlija beigās un augusta sākumā, aptuveni divus gadus pēc traģiskā sprādziena piestātnē 2020. gada 4. augustā, kad bojā gāja vairāk nekā 200 cilvēku.

Kā norādījušas amatpersonas, vasaras karstumā uzliesmojuši tvertnēs palikušie trūdošie, rūgušie graudi, izraisot ugunsgrēku, kas lēnām liesmojis vairākas nedēļas.

foto: AP/Scanpix
Libānas galvaspilsētas Beirūtas ostā sabrukusi 2020. gada lielajā sprādzienā bojāto graudu tvertņu ziemeļu daļa.

Tvertnes sabrukšanas brīdī virs ostas pacēlās milzīgs putekļu mākonis, atsaucot atmiņā baisos notikumus pirms diviem gadiem.

Atlikušais dienvidu bloks ir stabilāks, un tas pagaidām vēl nedraud sabrukt, sacīja franču būvinženieris Emanuels Durāns, kurš uz tvertnēm uzstādījis sensorus.

Šai nobrukumā neviens nav cietis.

Baisi skati pēc spēcīgā sprādziena Beirūtā

Spēcīgs sprādziens nograndis Beirūtas ostas rajonā un bija jūtams lielā daļā pilsētas. Drošības spēki ziņo, ka ievainoti desmitiem cilvēku. Sociālajos ...

gallery icon

Kā zināms, 2020. gada 4.augustā Beirūtas ostas noliktavā, kur tika glabāti ļoti sprādzienbīstami materiāli, notika pēdējo gadu spēcīgākajām eksplozijām. Seismologi sprādzienu radīto satricinājumu pielīdzināja 3,3 magnitūdu stiprai zemestrīcei.

Sprādzieni bija ļoti spēcīgi pat priekš pilsētas, kas pieredzējusi pilsoņkaru, pašnāvnieku sprādzienus un Izraēlas bruņoto spēku triecienus. To troksnis bija dzirdams pat Kiprā, kas atrodas Vidusjūrā vairāk nekā 200 kilometru attālumā.

Nākamais rīts pēc sprādziena Beirūtā

Libānas galvaspilsētā Beirūtā otrdien notika divi spēcīgi sprādzieni, kuros dzīvību zaudējuši vairāk nekā 100 cilvēki un aptuveni 4000 ievainoti, bet ...

gallery icon

Prezidents Mišels Auns paziņoja, ka noliktavā atradušās 2750 tonnas amonija nitrāta, ko izmanto mēslošanas līdzekļos un bumbās. Tas tur bez jebkādiem drošības pasākumiem glabājies sešus gadus.

Beirūtā norit glābšanas operācija, lai atrastu, iespējams, vēl izdzīvojušu cilvēku

gallery icon