foto: Shutterstock
Dmitrijs Medvedevs aizbraucis uz pašpasludināto Luhanskas Tautas Republiku
Krievijas Federācijas Drošības padomes priekšsēdētāja vietnieks Dmitrijs Medvedevs.
Pasaulē
2022. gada 11. augusts, 22:18

Dmitrijs Medvedevs aizbraucis uz pašpasludināto Luhanskas Tautas Republiku

Jauns.lv

Krievijas Federācijas Drošības padomes priekšsēdētāja vietnieks Dmitrijs Medvedevs savā "Telegram" kanālā paziņojis, ka devies vizītē uz pašpasludināto Luhanskas Tautas Republiku (LTR).

Pēc Medvedeva teiktā, tur Krievijas prezidenta Vladimira Putina uzdevumā viņš rīkojis apspriedi ar DTR un LTR vadītājiem par pašpasludināto republiku nodrošināšanas pasākumiem, vēsta "Meduza".

Sēdē piedalījās arī ģenerālprokurors Igors Krasnovs, prezidenta administrācijas vadītāja pirmais vietnieks Sergejs Kirijenko, iekšlietu ministrs Vladimirs Kolokoļcevs, Krievijas Federālā drošības dienesta direktors Aleksandrs Bortņikovs un izmeklēšanas komitejas vadītājs Aleksandrs Bastrikins.

"Īpašu uzmanību pievērsām LTR un DTR likumdošanas harmonizācijai ar Krievijas likumdošanas, infrastruktūras atjaunošanai, slimnīcu remonta un skolu sagatavošanas jautājumiem mācību gada sākumam, sociālo problēmu risināšanai un pilsoņu atbalstam," vēstīts Medvedeva "Telegram" kanālā.

Kur tieši LTR teritorijā pabijis Medvedevs, netiek precizēts.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Medvedevs vairākkārt izteicis atbalstu karam, apvainojis Rietumu un Ukrainas politiķus un paudis šaubas, ka nākotnē Ukraina "pastāvēs pasaules kartē".