foto: REUTERS/SCANPIX
Bijušais Putina palīgs Čubaiss hospitalizēts vienā no Eiropas valstīm ar Gijēna-Barē sindromu
Anatolijs Čubaiss.
Pasaulē
2022. gada 31. jūlijs, 23:02

Bijušais Putina palīgs Čubaiss hospitalizēts vienā no Eiropas valstīm ar Gijēna-Barē sindromu

Jauns.lv / LETA

Viens no vadošajiem Krievijas postpadomju ekonomikas reformētājiem Anatolijs Čubaiss, kurš kopš 2020. gada nogales bija Krievijas prezidenta īpašais pārstāvis, taču martā pameta valsti, protestējot pret karu Ukrainā, hospitalizēts vienā no Eiropas valstīm ar Gijēna-Barē sindromu, kas izraisa kontroles zaudēšanu pār ekstremitātēm, ziņo viņam tuvi avoti.

Televīzijas raidījumu vadītāja Ksenija Sobčaka bija pirmā, kas savā "Telegram" kanālā ziņoja par Čubaisa slimību, atsaucoties uz politiķa sievu Avdotju Smirnovu. Pēc viņas teiktā, Čubaiss atrodas reanimācijā.

Pēc Sobčakas teiktā, Čubaisam "palika slikti, viņam pēkšņi sāka atņemt rokas un kājas".

"Es esmu hospitalizēts vienā no Eiropas klīnikām ar Gijēna-Barē sindroma diagnozi. Stāvoklis ir vidēji smags, stabils," Sobčaka citē paša Čubaisa paziņojumu. Kurā valstī tagad atrodas Čubaiss, netika precizēts. Marta sākumā tika ziņots, ka viņš redzēts Turcijā.

Vēlāk informāciju par Čubaisa hospitalizāciju apstiprināja aģentūra TASS, atsaucoties uz anonīmu avotu viņa apkārtnē. Aģentūra ziņo, Čubaisa stāvoklis uzlabojies svētdien pēc ārstēšanas.

Čubaiss bieži tiek vainots par to, ka deviņdesmito gadu privatizācijas laikā atļāvis saraust bagātību nelielai saujiņai magnātu, kamēr miljoniem krievu tika atstāti nabadzībā.

Pagājušajā desmitgadē Čubaiss bija prezidenta Vladimira Putina radītās Krievijas nanotehnoloģiju korporācijas "Rusnano" vadītājs.