foto: AP/Scanpix
FOTO: sava bērna asinīs, turot viņa bālo roku – fotogrāfija ar tēvu no krievu apšaudītās Harkivas šokē pasauli
Saskaņā ar ukraiņu žurnālistes, “The Guardian” autores Natālijas Gumeņjukas teikto, tēvs šādi blakus dēlam, skaitot lūgšanas, tupējis divas stundas, policistei tā arī nepalaižot vaļā viņa roku.
Pasaulē
2022. gada 21. jūlijs, 11:49

FOTO: sava bērna asinīs, turot viņa bālo roku – fotogrāfija ar tēvu no krievu apšaudītās Harkivas šokē pasauli

Jauns.lv

Par spīti tam, ka krievu armija no Kijivas un Ukrainas ziemeļiem tika padzīta jau pirmajos kara mēnešos, valsts ziemeļaustrumos esošā Harkiva piedzīvo regulāru teroru no okupantu puses. Trešdien kārtējā apšaudē dzīvība tika laupīta 13 gadīgam zēnam, kurš atradās blakus autobusa pieturai.

Kopumā trešdien veiktajā krievu uzbrukumā Ukrainas civiliedzīvotājiem Harkivā bojā gāja trīs cilvēki.

Ziņu aģentūras AP fotogrāfs Andrijs Marienko notikuma vietā iemūžināja ainu, kura kārtējo reizi šokējusi pasauli, sniedzot ieskatu prātam neaptveramā traģēdijā, kura sekundes ietvaros atņēmusi dzīvību bērnam viņa tēva acu priekšā.

Fotogrāfijās, kuras ieguvušas plašu atpazīstamību internetā redzams, kā krievu raķetes nogalinātais zēns guļ uz ietves, blakus iznīcinātai autobusa pieturai.

Tēvs blakus dēlam, kura dzīvību izdzēsa krievu raķete Harkivā

Par spīti tam, ka krievu armija no Kijivas un Ukrainas ziemeļiem tika padzīta jau pirmajos kara mēnešos, valsts ziemeļaustrumos esošā ...

gallery icon

Viņam blakus, dēla asinīs un stikla šķembās uz ceļiem ir nometies tēvs, kura acis skatās te uz dēlu, te kaut kur tālumā, kamēr viņa roku tura notikuma vietā ieradusies policiste.

Saskaņā ar ukraiņu žurnālistes, “The Guardian” autores Natālijas Gumeņjukas teikto, tēvs šādi blakus dēlam, skaitot lūgšanas, tupējis divas stundas, policistei tā arī nepalaižot vaļā viņa roku.

Atsevišķi AP fotogrāfa kadri, kuros iemūžināts tikai viens no neskaitāmiem, līdzīgiem Krievijas pastrādātajiem kara noziegumiem, sniedz sirdi žņaudzošu ieskatu tajā, ko nozīmē viena mirkļa laikā pazaudēt pašu dārgāko

Tajos redzams, kā dzīvam palikušā tēva plauksta savējā ir paņēmusi mirušā dēla nu jau bālo, nedzīvo roku.

Putins spodrina savu mačo tēlu un vārdo zirgus

Krievijas prezidents Vladimirs Putins Orenburgas reģionā apmeklēja savvaļas zirgu dabas rezervātu, kuriem deva pārtiku un mudināja tos pamest nožogojuma vietu, ...

gallery icon

Lavrovs apstiprina – Krievija grib vēl

Tikmēr Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs ir paziņojis, ka Krievija nebūt netaisās apstāties.

Krievijas militārie mērķi Ukrainā vairs nav vērsti tikai uz kaimiņvalsts austrumu teritorijām, jo rietumvalstu ieroču piegādes “mainījušas Maskavas aprēķinus”, paskaidrojis pasaules līderu atstumtais agresorvalsts ārlietu ministrs.

"Ģeogrāfija tagad ir citāda," krievu medijos publicētajā intervijā norādījis Lavrovs, piebilstot, ka agresorvalsts tagad tīkojot ne tikai pēc Doneckas un Luhanskas apgabaliem, bet iekārojusi arī Hersonas un Zaporižjas apgabalus, kā arī citas teritorijas.

"Šis process turpinās konsekventi un pastāvīgi," raksturojot Krievijas totalitārā režīma apetīti, izteicies Lavrovs.

Ministrs arī uzsvēris, ka Kremļa mērķi joprojām ir "Ukrainas denacifikācija un demilitarizācija", taču kopš Krievijas un Ukrainas sarunām martā Stambulā "ģeogrāfija" ir mainījusies.
Viņš apgalvojis, ka rietumvalstu ieroču piegādes Ukrainas armijai likušas Maskavai mainīt savus plānus.

Ja Rietumi turpinās Ukrainu apgādāt ar ieročiem Krievijas "ģeogrāfiskie mērķi virzīsies pat vēl tālāk nekā pašreizējā līnija", piedraudējis Lavrovs.

"Mēs nevaram pieļaut, ka Ukrainas daļai, kuru kontrolē [prezidents Volodimirs] Zelenskis vai jebkurš, kas stāsies viņa vietā, ir ieroči, kas rada tiešus draudus mūsu teritorijai un to republiku teritorijai, kas pasludinājušas savu neatkarību," piebildis diktatora Vladimira Putina līdzgaitnieks, norādot uz Krievijas okupētajām Ukrainas teritorijām, kuras formāli it kā pārvalda Maskavas uzturētās kaujinieku bandas.

Pēc Krievijas atkārtotā iebrukuma pirmās fāzes – mēģinājuma ieņemt Ukrainas ziemeļaustrumu daļu un Kijivu – izgāšanās Maskava marta beigās paziņoja, ka tās galvenais mērķis esot "atbrīvot" Doneckas un Luhanskas apgabalus.