Pasaulē
2022. gada 20. jūlijs, 05:42

Krievu kosmonauti pārvērtuši Starptautisko kosmosa staciju par "Z" propagandas un pareizticības templi

Jauns.lv

Internetā atkārtoti virāli kļuvuši kadri no Krievijas kosmonautiem iedalītās Starptautiskās kosmosa stacijas (SKS) daļas. Tajos redzams grūti norijams pareizticīgo ikonu, kā arī dažādu komunisma un pašreizējo Krievijas impērisko ambīciju simbolu kokteilis.

Kārtējā video no SKS ir redzams viens no krievu kosmonautiem, pašreizējais SKS komandieris Oļegs Artemjevs.

Šoreiz Artemjevs izmantojis savu pozīciju, lai sveiktu Jekaterinburgas iedzīvotājus ar tur notiekošajiem ortodoksālās kultūras svētkiem “Cara dienas”.

Svinības šogad ir veltītas Romanovu ģimenes nonāvēšanas 104. piemiņas dienai.

Okupanti nogalina Vinnicas iedzīvotājus - ar raķetēm apšaudīta dzīvojamā ēka un birojs

Krievijas raķešu triecienā Ukrainas vidienes pilsētā Vinnicā ceturtdien nogalināti 17 un ievainoti 30 cilvēki, paziņoja Ukrainas Valsts ārkārtējo situāciju dienests ...

gallery icon

Ikonas, sarkanas zvaigznes, separātistu karogi

Ierakstā Artemjevs ir redzams PSRS kosmonauta Jurija Gagarina, sarkanu zvaigžņu un pareizticīgo ikonu ielenkumā.

Ar šādiem simboliem izdekorēta visa stacijas nodaļa, kurā krievu kosmonauti regulāri veic filmēšanu.

Jāpiezīmē, ka netālu no Jurija Gagarina ir arī Ukrainā dzimušā padomju raķešu un kosmiskās tehnikas konstruktora Sergeja Koroļova bilde.

Koroļovs faktiski bija praktiskās kosmonautikas pamatlicējs un izveidoja PSRS stratēģisko raķešu bruņojumu, taču arī viņš neizbēga no Staļina laikā esošās čekas nagiem, kura, domājams, neveiksmīga raķešu šāviņa izmēģinājuma dēļ viņu arestēja un spīdzināja 1938. gada jūnijā.

Krievu kosmonauti ar šādām izdarībām kārtējo reizi raisījuši neizpratni un sašutumu sociālajos tīklos.

Zīmīgi, ka šī nebūt nav vienīgā epizode, kura skaidri demonstrē, ka Krievijas kosmonauti izmanto SKS propagandas izplatīšanai.

Vēl jūlija sākumā ASV bāzētā Nacionālā aeronautikas un kosmosa administrācija (NASA) oficiāli pauda nosodījumu Krievijas sadarbības partnerim “Roskosmos” par jau minētā astronauta un viņa kolēģu – Denisa Matvejeva un Sergeja Korsakova izdarībām.

Viņi SKS bija atļāvušies demonstrēt tā dēvēto Luhanskas un Doņeckas “tautas republiku” karogus, tādējādi pārkāpjot visas SKS vērtības.

foto: Telegram
Krievu kosmonauti uz SKS klāja, demonstrējot separātistu noziedzīgo republiku karogus.

SKS izsenis ir starptautiskās sadarbības un miera simbols, bet minēto separātistu noziedzīgo formējumu eksistences pamatā ir gadiem ilga Krievijas izraisīta asinsizliešana.

Vēl Oļegs Artemjevs ar kolēģiem izpelnījies starptautisku uzmanību tā dēvētajos 9. maija “uzvaras svētkos”, izspēlējot uz SKS klāja teju vai PSRS Sarkanās armijas slavināšanas teātri – pārģērbjoties padomju formastērpa daļās un izkarot SKS dažādus sarkanus komunistu karogus.

foto: Youtube
Krievu astronauts, pašreizējais SKS komandieris Oļegs Artemjevs, gatavs 9. maija svinībām.

Jāatgādina, ka Dmitrijs Rogozins, kurš kopš 2018. gada bija “Roskosmos” vadītājs un regulāri izcēlās ar odiozu muldēšanu sociālajos tīklos, kā arī ar “Twitter” strīdiem ar ASV uzņēmēju, “SpaceX” dibinātāju Īlonu Masku, nesen tika patriekts no sava amata.

Rogozins līdz tam, sekojot 24. februāra iebrukumam Ukrainā, arī paspēja pajokot, ka varētu pamest ASV astronautus uz SKS klāja.

Vairāki avoti gan šos draudus kādu brīdi traktēja kā reālu mēģinājumu ietekmēt ASV politiku pret agresorvalsti – Krieviju.