foto: Shutterstock
Lietuvu satricina traģēdija Šauļos - pie konteineriem atrasta 15 gadu veca mirusi meitene
Aizdomās par noziegumu aizturēti četri jaunieši, tostarp nepilngadīgi.
Pasaulē
2022. gada 5. jūlijs, 08:45

Lietuvu satricina traģēdija Šauļos - pie konteineriem atrasta 15 gadu veca mirusi meitene

Jauns.lv

Pirmdienas vēlā vakarā Lietuvu satricinājusi šokējoša ziņa - Šauļos ap pulksten 22 pie atkritumu konteineriem atrasts cilvēka līķis.

Lietuvas policija informējusi, ka šausminošais atradums uziets pie daudzdzīvokļu māju atkritumu konteineriem Gegužių ielā Šauļos, cilvēka mirstīgās atliekas bijušas ietītas paklājā. Plašāku informāciju par notikušo policija pagaidām nesniedz. Tiek ziņots, ka darbinieki strādā un cenšas noskaidrot apstākļus.

Sociālajā tīklā "Facebook" cilvēki raksta, ka atradumu policijai ziņojuši bērni, ziņo Delfi.lt. Cilvēki arī dalās ar informāciju, ka paklājā bija ietīta mirusi pusaudze un ka notikuma vietā strādā lieli policijas spēki. Aculiecinieki vēstī, ka šādus skatus iepriekš redzējuši vien kriminālfilmās.

Otrdienas rītā precizēts, ka pirmdienas vakarā tiešām atrasta noslepkavota 15 gadu veca pusaudze. Kā aģentūrai BNS pastāstījis Lietuvas Policijas pārvaldes pārstāvis Ramūns Matonis, aizdomās par noziegumu aizturēti četri jaunieši, tostarp nepilngadīgi. Paklājā ietītajam cilvēka līķim ir redzama brūce galvā.

Aizdomās turamās personas - nepilngadīga meitene (dzimusi 2007. gadā) un trīs puiši (dzimuši 2004., 1999. un 2001. gadā) - ir aizturētas. Aizdomās turētā meitene šobrīd ir 14 gadu veca, no šī vecuma nepilngadīgos Lietuvā jau var tiesāt par slepkavību.

Ir sākta pirmstiesas izmeklēšana par slepkavību.