foto: VIA REUTERS/Scanpix
Norvēģijā Dānijas pilsonim par cilvēku nogalināšanu ar šaujamloku piespriež psihiatrisko ārstēšanu
Tehniķi no policijas pārbauda vīrieša dzīvokli, kurš 2021. gada 16. oktobrī Kongsbergā, Norvēģijā, nogalināja piecus cilvēkus.
Pasaulē
2022. gada 24. jūnijs, 16:23

Norvēģijā Dānijas pilsonim par cilvēku nogalināšanu ar šaujamloku piespriež psihiatrisko ārstēšanu

Jauns.lv / LETA

Norvēģijas tiesa piektdien piesprieda pilna laika psihiatrisko ārstēšanu Dānijas pilsonim, kurš pagājušajā gadā, izmantojot šaujamloku un nazi, nogalināja piecus cilvēkus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tiesa atzina, ka 38 gadus vecais Espens Andersens-Brotens, kurš ir dzimis un pastāvīgi dzīvo Norvēģijā, nevar tikt saukts pie kriminālatbildības, jo viņam ir paranoīdā šizofrēnija.

Andersens-Brotens tiesā atzina savu vainu. Viņš teica, ka šādi rīkojies, jo vēlējies, lai nākamajā dzīvē tiktu reinkarnēts labākā vietā. Gan prokuratūra, gan advokāts aicināja viņam piespriest piespiedu psihiatrisko ārstēšanu.

Jau ziņots, ka 2021.gada oktobrī Andersens-Brotens Kongsbergā, kas atrodas apmēram 70 kilometrus no galvaspilsētas Oslo, ar šaujamloku un nazi nogalināja piecus cilvēkus, līdz viņu aizturēja policija.

Toreiz valsts drošības dienests PST pavēstīja, ka 2017.gadā Andersens-Brotens izplatījis videoierakstu, kurā paziņojis, ka ir musulmanis, kurš apzinās savu misiju, taču ieraksta nekonkrētā satura dēļ tajā netika saskatīti noziedzības draudi.