Itālija no "Gazprom" saņems 65% no pieprasītā dabasgāzes apjoma
foto: REUTERS/SCANPIX
"Gazprom" logo
Pasaulē

Itālija no "Gazprom" saņems 65% no pieprasītā dabasgāzes apjoma

Jauns.lv / LETA

Itālijas naftas un gāzes kompānija "Eni" paziņojusi, ka ceturtdien no Krievijas dabasgāzes giganta "Gazprom" saņems vien 65% no pieprasītā dabasgāzes apjoma. Samazinājumu "Gazprom" pamato ar problēmām uzņēmuma Portovajas kompresoru stacijā.

Itālija no "Gazprom" saņems 65% no pieprasītā daba...

"Eni" pieprasījusi ceturtdien saņemt par 44% vairāk gāzes nekā trešdien, kad "Gazprom" dabasgāzes piegādes samazināja par 15%.

""Gazprom" paskaidrojis, ka piegāžu problēmas esot saistītas ar kompresoru remonta kavēšanos Portovajas kompresoru stacijā, kas gāzi piegādā cauruļvadam "Nord Stream", caur kuru "Gazprom" trasportē gāzi, kas paredzēta arī "Eni", norāda Itālijas uzņēmuma preses pārstāvis.

Tā kā Vācijas uzņēmums "Siemens" laikus nav nogādājis atpakaļ no remonta gāzes sūknēšanas agregātus, šobrīd Portovajas kompresoru stacijā netālu no Viborgas darbojas tikai trīs gāzes sūknēšanas iekārtas, skaidroja uzņēmums.

"Siemens" maijā paziņoja, ka pametīs Krievijas tirgu, ņemot vērā Krievijas karaspēka iebrukumu Ukrainā.

Jau ziņots, ka Vācijas Federālā tīklu aģentūra ("Bundesnetzagentur") noraidījusi apgalvojumus, ka piegādes samazinātas remontdarbu dēļ, bet valsts ekonomikas ministrs Roberts Hābeks norādījis, ka šis Krievijas lēmums bijis politisks.