foto: AP/Scanpix
Uz kurieni aizveda Navaļniju? Ieslodzītie ziņo par spīdzināšanu
Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs no cietuma redzams video tiesas zālē Vladimirā, Krievijā, 2022. gada 7. jūnijā.
Pasaulē
2022. gada 15. jūnijs, 12:47

Uz kurieni aizveda Navaļniju? Ieslodzītie ziņo par spīdzināšanu

Jauns.lv

Krievijas opozīcijas politiķis Aleksejs Navaļnijs pārvests no labošanas kolonijas Pokrovā uz stingrā režīma koloniju Vladimiras apgabala Melehovā. Tā vēsta "RIA Novosti", atsaucoties uz reģiona Sabiedriskās novērošanas komisijas priekšsēdētāju Sergeju Jažanu.

Kolonija Melehovā pazīstama ar ziņām par ieslodzīto spīdzināšanu, vēsta "The Insider". 2021. gadā par ņirgāšanos stāstīja Pāvels Zotovs, kurš Vladimiras apgabala kolonijās sēdēja no 2009. līdz 2021. gadam.

Viņš atcerējās, ka notiesātie policijas apģērbā viņu nolika uz grīdas, sasēja un sita ar steku pa papēžiem un kājstarpi. 2021. gada decembrī 27 gadus vecais ieslodzītais Žobirs Žurajevs pastāstīja, ka uzraugi un ar administrāciju sadarbojošies ieslodzītie viņu sistemātiski situši, spīdzinājuši, mērdējuši badā un draudējuši ar izvarošanu.

Par to, ka ieslodzītais Navaļnijs pārvests no kolonijas Pokrovā uz nezināmu vietu, otrdien paziņojis Navaļnija līdzgaitnieks Leonīds Volkovs.

Volkovs vietnē "Telegram" pavēstīja, ka nav zināms, kur atrodas Navaļnijs un uz kuru koloniju viņš pārvests.

2021. gada gada februārī Navaļnijam tika piespriests divarpus gadu ilgs cietumsods par viņam 2014.gadā piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumu šķietamu pārkāpšanu, ārstējoties Vācijā pēc noindēšanas mēģinājuma ar ķīmisko ieroci "Novičok".

Šā gada 24. martā tiesa piesprieda Navaļnijam vēl deviņus gadus ieslodzījumā par "krāpšanos" un "tiesneša apvainošanu".