foto: EPA/Scanpix
"Varianti ir tikai divi." Politiķis un žurnālists nosauc nosacījumus, lai karš beigtos ātri
Krievijas militārā tehnika Mariupolē 2022. gada 21. maijā.
Pasaulē
2022. gada 22. maijs, 18:49

"Varianti ir tikai divi." Politiķis un žurnālists nosauc nosacījumus, lai karš beigtos ātri

Jauns.lv

Krievija nespēs sagādāt zaudējumu Ukrainai, bet īsta uzvara valstij būtu Putina kapitulācija Maskavā. Citādā gadījumā diktatora režīms var beigt pastāvēt tikai viņa nāves dēļ. Šādu viedokli paudis Krievijas opozīcijas politiķis un žurnālists Igors Jakovenko.

Intervijā portālam "Obozrevateļ" Igors Jakovenko sacīja, ka pat ar nosacījumu, ka Ukraina atgūs visas savas teritorijas, Putina režīms turpinās tās apdraudēt. Jakovenko arī apšaubīja Krievijas diktatora kapitulācijas iespējas.

"Un tālāk mēs nonākam ļoti lielā nenoteiktības zonā, kas ir atkarīga no milzīga faktoru skaita, arī nejaušiem. Es domāju, ka gan sakāve, gan cepuru mešana ir bīstamas novirzes no normas.

Jāsaprot tas: diemžēl Putins karu apturēt nevar, padoties viņš nevar, jo viņam karš ir dzīve. Diemžēl resursi gan cilvēku, gan materiālie viņam ir. Tāpēc domāju, ka šis murgs šogad nebeigsies.

Tā ir mana prognoze, ja mēs atrodamies nevis propagandas laukā, bet gan žurnālistikas un kaut kādas analīzes laukā," sacīja opozīcijas politiķis.

Jakovenko piebilda, ka situāciju mainīt varētu Putina nāve. "Tas ir personiskais režīms. Patiesībā visi fašistiskie režīmi cilvēces vēsturē mira no diviem faktoriem:

vai nu satriecoša militāra sakāve, kas beigtos ar kapitulāciju Maskavā, vai diktatora fiziska nāve. Tie ir divi varianti, kuros fašistiskie režīmi nosmok momentāni," skaidroja žurnālists.