foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/SCANPIX
Medijs: Krievija Mariupoles iedzīvotājus tur 66 nometnēs; lielākā daļa atrodas Tālajos Austrumos
Vīrietis Mariupolē.
Pasaulē
2022. gada 16. maijs, 21:27

Medijs: Krievija Mariupoles iedzīvotājus tur 66 nometnēs; lielākā daļa atrodas Tālajos Austrumos

Jauns.lv

Tūkstošiem ukraiņu nosūtīti uz nomaļām nometnēm, jo Vladimirs Putins pavēlējis tos izkliedēt visā Krievijā. Viņu vidū ir izdzīvojušie no Krievijas okupantu aplenktās ostas pilsētas Mariupoles.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Žurnālisti bijušo padomju sanatoriju tīklā un citās vietās reģionos, tostarp Sibīrijā, Kaukāzā, Polārajā lokā un Tālajos Austrumos, atraduši 66 nometnes. Tā vēsta laikraksts "Inews".

"Valsts (Krievija) pret tiem izturas kā pret darbaspēku, kā pret priekšmetiem, tos pārvietojot, nerūpējoties par to, kas viņiem vajadzīgs. Valsts nespēj par tiem parūpēties. Viņi ir ievainojami un viņiem ir nepieciešama palīdzība," laikrakstam pastāstījis viens no Krievijas tiesībsargiem.

Izdevuma žurnālisti 38 nometnēs atraduši 6250 cilvēkus, tostarp 621 bērnu. 66 nometnēs varētu uzturēties ap 10 800 cilvēku, tajā skaitā 1000 bērnu, turklāt vairāk nekā trešā daļa no tiem ir Mariupoles iedzīvotāji.

Analīze rāda, ka vidēji katrā nometnē dzīvo 162 cilvēki. Krievijai varētu būt nepieciešamas aptuveni 6000 nometnes, lai izvietotu visu to cilvēku skaitu, kuri, kā apgalvo vietējie propagandisti, šķērsojuši robežu.