foto: AFP/Scanpix
Ukraina saņēmusi no krieviem 32 000 lūgumu meklēt Krievijas karavīrus
Ukraiņu karavīrs Pereiznā, Ukrainas austrumos. 2022. gada 8. maijs.
Pasaulē
2022. gada 9. maijs, 09:41

Ukraina saņēmusi no krieviem 32 000 lūgumu meklēt Krievijas karavīrus

Jauns.lv / LETA

Ukrainas Iekšlietu ministrija kopumā saņēmusi aptuveni 32 000 lūgumu meklēt Krievijas karavīrus, un aptuveni 12 000 no šiem lūgumiem saņemti pa ministrijas karsto telefona līniju, paziņojis iekšlietu ministra padomnieks Viktors Andrusivs.

Andrusivs norādīja, ka marta sākumā tika saņemts daudz lūgumu, bet tagad nevarētu sacīt, ka tādi pienāk masveidā. Drīzāk šādi lūgumi kļuvuši par ikdienišķu parādību.

"Patiešām, mēs saņēmām apmēram 12 000 zvanu, iespējams, pat vairāk uz mūsu uzticības tālruni, kas tika izveidots īpaši Krievijas pilsoņiem, un mēs saņēmām vairāk nekā 20 000 lūgumu no īpaša bota lietotnes "Telegram" kanālā "Meklējiet savējo"," atklāja Andrusivs.

"Mēs pat bieži zvanām un jautājam, kāpēc, piemēram, tu to raksti, kāpēc tu nevari jautāt savējiem, un viņi saka, ka viņiem melo," sacīja Andrusivs.

"Tas ir, ir tāda izpratne. Un, ņemot vērā šādu [lūgumu] apjomus, es domāju, ka patiesībā šī izpratne Krievijas Federācijā ļoti stipri pieaug, tā vienkārši nav izteikta, tāpat kā Padomju Savienībā," uzskata Andrusivs.

Atbildot uz jautājumiem, ko krievi jautā Iekšlietu ministrijai un ko viņi vēlas no Ukrainas varasiestāžu pārstāvjiem, viņš sacīja, ka šie cilvēki atstāj savu karavīru kontaktus - vīru, dēlu, kurus viņi meklē un par kuriem viņiem nav nekādas informācijas.