Pasaulē
2022. gada 4. maijs, 07:41

VIDEO: Ukrainas brīvības cena – Zelenska spēcīgākie vēstījumi kopš kara sākuma

Jauns.lv

Lai arī, uzrunājot pasaules valstu valdības un starptautiskās organizācijas, Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis vārdos nereti bijis asāks, nekā diplomātijā ierasts, viņa uzrunas parasti noslēdzas ar aizkustinājuma asarām klausītāju acīs, skaļiem aplausiem un stāvovācijām. Ne velti komunikācijas un līderības jautājumu eksperti Zelenskim piedēvē komunikācijas meistara titulu.

Kopš kara pirmās dienas, 24. februāra, Zelenskis katru dienu, dažkārt pat vairākas reizes diennaktī, tostarp nakts stundās, uzrunā ukraiņu tautu un pasauli. Šajās uzrunās viņš atskatās uz kārtējo aizvadīto kara dienu, piemin bojāgājušos un cietušos, cildina valsts aizstāvjus, vēstī par panākumiem sarunās ar valstīm, kas atbalsta Ukrainu, un signāliem no iebrucēja – Krievijas. Paralēli dažādās tiešaistes formās Zelenskis motivē starptautiskās organizācijas un valstu valdības būt izlēmīgākām atbalsta organizēšanā un sniegšanā Ukrainai. Viņš pieņem augsta ranga amatpersonas Kijivā un atkal runā, pārliecina, iedrošina.

Zelenskis apmeklējis okupantu zvērību skarto Buču

No Krievijas okupantiem atbrīvotajā Kijivas apgabala Bučā apglabāti 330 līdz 340 Krievijas karaspēka nogalinātie civilisti, vēsta tīmekļa izdevums "Ukrainska pravda", ...

gallery icon
14

Pasaules medijos Zelenskis tiek salīdzināts ar Vinstonu Čērčilu un Franklinu Rūzveltu. Viņu sauc mūslaiku iedvesmojošāko personību. Pasaule viņu apbrīno arī par drosmi turpināt darbu Kijivā laikā, kad to bombardē Krievijas karaspēks, un spēju domāt ne tikai par savas valsts aizsardzības jautājumiem, bet norādīt arī uz kopīgi risināmajiem drošības aspektiem.

Pievienotajā video skaties fragmentus no spilgtākajām, visvairāk apspriestajām, tulkotajām un citētajām Volodimira Zelenska uzrunām kopš kara sākuma. Video arī ļauj izsekot Zelenska retorikas emocionālā fona mainībai un viņa tēla izmaiņām.