foto: EPA/Scanpix
Krievija gatavojas Hersonas apgabalā rīkot pseidoreferendumu
Automašīna ar karu atbalstošu okupantu simboliku.
Pasaulē
2022. gada 16. aprīlis, 22:48

Krievija gatavojas Hersonas apgabalā rīkot pseidoreferendumu

Jauns.lv / LETA

Krievija gatavojas no 1. līdz 10.maijam okupētajā Hersonas apgabalā rīkot pseidoreferendumu pēc tādas pašas "vienīgi Krievijas televīzijai paredzētas shēmas" kā 2014.gadā sagrābtajā Doneckas un Luhanskas apgabala daļā, sestdien sociālajā tīklā "Facebook" paziņojusi Ukrainas parlamenta pilnvarotā cilvēktiesību jautājumos Ludmila Denisova.

"Pēc aculiecinieku stāstītā, Novaja Kahivkas pilsētas tipogrāfijā tiek drukāti "balsošanas biļeteni". Acīmredzot visi protokoli par "balsošanas" rezultātiem tiks sagatavoti iepriekš un nogādāti apgabala centrā. Pseidoreferendums plānots no 1. maija līdz 10.maijam, un šai laikā paredzēts slēgt iebraukšanu Hersonā un izbraukšanu no tāun atslēgt visus sakarus," viņa norādījusi.

"Iebrucējiem būs grūti sarīkot šādu "referendumu ", jo Hersonas apgabala varonīgie iedzīvotāji turpina protestēt pret okupāciju, uzsverot, ka Hersona ir Ukraina," uzsvērusi Denisova.

Viņa vērsusies pie ANO Cilvēktiesību padomes izveidotās izmeklēšanas komisijas, aicinot izmeklēt faktus par Krievijas pastrādātajiem kara noziegumiem un cilvēktiesību pārkāpumiem Ukrainā.