Pasaulē
2022. gada 5. aprīlis, 13:58

Vairāk nekā 40 dienas karā: kā mainījies prezidents Zelenskis

Jauns.lv

Sociālajos tīklos cilvēki dalās ar fotogrāfijām, kurās redzams, cik ļoti mainījies Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pēc tam, kad Krievija sāka karu un uzbruka viņa valstij.

Viena fotogrāfija uzņemta tieši kara priekšvakarā, bet otrā pirmdien, 4. aprīlī, kad Zelenskis apmeklēja Buču, kur krievu karavīri aukstasinīgi izrēķinājās ar civiliedzīvotājiem. “Šīs fotogrāfijas šķir tikai 41 diena. Pirmā ir uzņemta 23. februārī, otrā šodien Bučā,” vēstī sociālo tīklu lietotāji, ar skumjām secinot, cik ļoti šajā laikā mainījusies Ukrainas prezidenta seja. 

Kad Krievijas spēki atkāpās no Kijivas piepilsētas Bučas, Ukraina un visa pasaule uzzināja par asiņaino slaktiņu, kas tur risinājies. Uz ielām visapkārt bija redzami mierīgo iedzīvotāju mirušie ķermeņi, šie skati satrieca un raisīja šausmas. Ukraina apsūdz Krievijas karavīrus pilsētas civiliedzīvotāju nogalināšanā. Maskava to noliedz.

Volodimirs Zelenskis video uzrunā pastāstīja par savu viesošanos Bučā un Irpiņā. "Pilsētas ir vienkārši sagrautas," viņš teica. Mirušo ķermeņi no ielām pārsvarā jau ir savākti. Taču līķi joprojām guļ pagalmos un mājās.

foto: AFP/Scanpix
Volodimirs Zelenskis vizītes laikā Bučā. 2022. gada 4. aprīlis.

Pēc prezidenta teiktā, viņam sāp sirds, ka viņš tikai tagad "no visiem pasaules vadošajiem politiķiem sadzird to, kas bija jāsaka jau sen, kad viss bija skaidrs". Viņš kārtējo reizi aicināja noteikt stingrākas sankcijas pret Krieviju. "Bet vai tiešām bija jāgaida? (...) Vai simtiem mūsu cilvēku bija jāmirst mokošā nāvē?" jautāja Ukrainas prezidents.

Zelenskis apmeklējis okupantu zvērību skarto Buču

No Krievijas okupantiem atbrīvotajā Kijivas apgabala Bučā apglabāti 330 līdz 340 Krievijas karaspēka nogalinātie civilisti, vēsta tīmekļa izdevums "Ukrainska pravda", ...

gallery icon
14

Pēc Bučas pilsētas atbrīvošanas no Krievijas karaspēka uz ielām atklājas okupantu kara noziegumi [Brīdinām - nepatīkami skati!]

No Krievijas spēkiem atbrīvotās Kijivas apgabala Bučas pilsētas ielās visur guļ līķi, cilvēki nogalināti ar šāvienu pakausī, lai gan daudzi ...

gallery icon
20