foto: REUTERS/SCANPIX
Krievijas vadība sākusi slēptu rezervistu mobilizāciju, cerot piesaistīt vēl 60 000 karotāju
Krievu tanki, kas atzīmēti ar Putina karu simbolizējošo "Z" burtu, netālu no Mariupoles 2022. gada 3. aprīlī.
Pasaulē
2022. gada 4. aprīlis, 09:21

Krievijas vadība sākusi slēptu rezervistu mobilizāciju, cerot piesaistīt vēl 60 000 karotāju

Jauns.lv / LETA

Krievijas vadība sākusi slēptu rezervistu mobilizāciju un plāno karam pret Ukrainu piesaistīt aptuveni 60 000 cilvēku, pirmdien paziņoja Ukrainas armijas ģenerālštābs.

"Krievijas Federācijas militāri-politiskā vadība sākusi pasākumus slēptai rezervistu mobilizācijai, lai kara daļās personāls būtu kara laika līmenī. Izvēloties kandidātus, priekšroka tiek dota personām, kurām jau ir kaujas pieredze. Mobilizācijai pakļauti ierindnieki, seržanti un virsnieki. Noteikti arī galvenie reģioni mobilizācijai: Krasnodaras novads, Permas novads, Dagestāna, Ingušija, Kalmikija," teikts ģenerālštāba paziņojumā.

"Galvenais motivējošais faktors rezervistiem joprojām ir materiālā stimulēšana. Turklāt Krievijas iedzīvotāju vidū izplatās viedoklis, ka kara ar Ukrainu dalībnieki var uzlabot savu materiālo stāvokli uz tā dēvēto trofeju, respektīvi, laupīšanas un marodierisma rēķina," pavēstīja ģenerālštābs.

Krievijas armijas vadība ar slēptās mobilizācijas palīdzību cer piesaistīt 60 000 cilvēku.

"Ieroču un militārās tehnikas komplektēšana notiks ar novecojušās tehnikas noņemšanu no glabāšanas. Daži paraugi bāzēs un noliktavās glabājas vairāk nekā 30 gadus," norādīja ģenerālštābs.

Jaunākajam par Krievijas iebrukumu Ukrainā seko līdzi Jauns.lv teksta tiešraidē