foto: AFP/Scanpix
Cik bīstams viņš šobrīd ir? Krievu filantrops Hodorkovskis izsakās par Putina mentālo stāvokli
Trimdā dzīvojošais Kremļa kritiķis Mihails Hodorkovskis
Pasaulē
2022. gada 24. marts, 12:24

Cik bīstams viņš šobrīd ir? Krievu filantrops Hodorkovskis izsakās par Putina mentālo stāvokli

Jauns.lv

Krievijas uzņēmējs, oligarhs, filantrops un autors Mihails Hodorkovskis intervijā CNN izteicies par Putina mentālo stāvokli un paziņoja, ka Rietumi šobrīd pieļauj to pašu liktenīgo kļūdu, kādu pieļāva pirms daudziem gadiem.

- Viens mēnesis kopš iebrukuma Ukrainā. ASV amatpersonas apgalvo, ka krievu armijai nepietiek ēdiena un degvielas. Ir dažādas problēmas. Karotājiem nemaz nav cimdi. Viņi cieš no apsaldējumiem. Vai jūs jebkad iztēlojāties šādu situāciju?

- Godīgi sakot neesmu pārsteigts. Bet no otras puses man jāsaka, ka viņu nesagatavotības līmenis man bija pārsteigums.

- Jūs esat izteicies, ka Putins izrāda "senilas paranojas" pazīmes, bet cik bīstams viņš šobrīd ir?

- Mums jāsaprot, ka Putins ir pietiekoši bīstams, bet nav pašnāvniecisks. Viņš izmantos kodolieročus, bet vienīgi tad, ja zinās, ka paliks nesodīts.

- Jūs pieminējāt Baidenu, viņš nevēlas Trešo Pasaules karu. Pastāv drauds, ka Putins varētu izmantot ķīmiskos ieročus Ukrainā. Ir bažas par to, ko viņš varētu darīt ar kodolieročiem. Vai tiešām šīs bažas ir īstas? Jo tās tiešām attur Rietumus un NATO no iejaukšanās.

- Es domāju, ka Rietumu līderi atkārto to pašu kļūdu, ko pieļāva pirms daudziem gadiem. Hitlers bija ļoti ievainojams, kad viņš centās iebrukt Eiropā. Viņa līdzgaitnieki to atzina tribunālā.

Tomēr mēs zinām, ka Rietumi nevēlējās viņu provocēt, viņi domāja, ja neizdarīs spiedienu, viņš apstāsies. Tomēr šī kļūda maksāja simtiem miljonu cilvēku dzīvību. Šī pati kļūda tiek pieļauta tagad.