foto: Ekrānuzņēmums
Ukrainas vēstnieks Latvijā: Putins cīnās ar Eiropas vērtībām
Ukrainas vēstnieks Latvijā Oleksandrs Miščenko
Pasaulē
2022. gada 21. marts, 22:14

Ukrainas vēstnieks Latvijā: Putins cīnās ar Eiropas vērtībām

Jauns.lv / LETA

Šobrīd Krievijas prezidents Vladimirs Putins cīnās ar Eiropas vērtībām, Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Šodienas jautājums" pauda Ukrainas vēstnieks Latvijā Oleksandrs Miščenko.

Pēc viņa paustā, lai arī NATO valstis sniedz palīdzību Ukrainai, tas neaptur Krievijas agresiju, tādēļ Ukrainas cilvēki sagaida spēcīgāku NATO pozīciju.

Miščenko aicina Rietumu valstis un to līderus palīdzēt cilvēkiem Ukrainā gan humāni, gan cīņā.

Savukārt politologs, asociēts profesors Oleksandrs Kurbans, kurš pašlaik atrodas Kijivā, norādīja, ka Krievija mākslīgi vēlas radīt iespaidu, ka gan Putinam, gan Kremlim ir atbalsts, bet tā nav taisnība. Arī iedzīvotāji vēršas pret viņiem bez ieročiem, un tas parāda, ka viņi pretojas, viņš atzīmēja.

Viņš ir pārliecināts, ka Ukrainas iedzīvotāji nebūs lojāli Putinam un Krievijai - par draudzību nevar būt ne runas.

Miščenko ieskatā Putins un viņa līdzzinātāji uzspiež savus ultimātus, vēloties paturēt Donbasu un Krimu, bet neviens Ukrainā tam nepiekrīt. Viņš norādīja, ka ukraiņi būs gatavi miera sarunām tikai tad, ja Putins pārtrauks karu, aizvedot savu karaspēku prom no Ukrainas. Pagaidām neviens no Putina puses neesot apsvēris šādu domu, piebilda Miščenko.

Vienlaikus Kurbans ir "simtprocentīgi pārliecināts", ka Putinam vairs nav atpakaļceļa, un, ja viņš neapstāsies Ukrainā, tad dosies arī tālāk. Turklāt, ja šī kara rezultātā Krievija saglabāsies tāda, kāda tā ir, tad visai pasaulei draud lielas briesmas, viņš atzina.

"Ir jāizdara vēl lielāks ekonomiskais un politiskais spiediens uz Putinu. Visām valstīm ir jāvienojas šajā procesā. Krievija jau ir aizgājusi par tālu, un tā ir jāaptur," uzsvēra Kurbans.