foto: EyePress News/Shutterstock/ Vida Press
NATO pārceļ savu biroju personālu no Kijevas uz Ļvovu un Briseli
Pasaulē
2022. gada 20. februāris, 17:24

NATO pārceļ savu biroju personālu no Kijevas uz Ļvovu un Briseli

Jauns.lv / LETA

Pieaugot bažām par Krievijas uzbrukumu, NATO pārcēlusi savu biroju personālu no Kijevas uz Ukrainas rietumu pilsētu Ļvovu un alianses galveno mītni Briselē.

"Mūsu personāla drošība ir vissvarīgākā, tāpēc personāls pārvietots uz Ļvovu un Briseli," ziņu aģentūrai AFP sacīja NATO pārstāvis.

90.gadu beigās NATO Kijevā atvēra biroju sakariem starp Ukrainu un aliansi, kā arī NATO informācijas un dokumentācijas centru.

Ukrainā separātisti ar artilēriju sašāvuši bērnudārzu

Satraukuma pilns ceturtdienas rīts ir bijis Ukrainas spēku kontrolētajā apdzīvotajā vietā Luhanskas Staņicā. Tur viens no daudziem Krievijas kontrolēto separātistu ...

gallery icon

Jau ziņots, ka savus diplomātus no Kijevas evakuējušas vairākas Rietumvalstis.

Krievija pie Ukrainas robežām sakoncentrējusi vairāk nekā 150 000 karavīru. ASV prezidents Džo Baidens piektdien, atsaucoties uz izlūkošanas informāciju, pauda pārliecību, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir pieņēmis lēmumu iebrukt Ukrainā, tostarp uzbrukt galvaspilsētai Kijevai.

Prokrieviskie separātisti ar artilēriju apšaudījuši liceju Ukrainā

Popasnajas pilsētas militāri civilā pārvalde publiski paziņojusi, ka šodien, aptuveni 10.25 no rīta no Krievijas atbalstīto separātistu puses veikta apšaude, ...

gallery icon

Pēdējās dienās pasliktinājusies situācija Ukrainas austrumos, kur Krievijas atbalstītās kaujinieki apsūdz Ukrainu uzbrukumos un diversiju organizēšanā. Ukraina šīs apsūdzības noliedz un uzskata par provokācijām, lai rastu ieganstu Krievijas karaspēka iebrukumam. No prokrievisko kaujinieku bandu kontrolētajām Ukrainas austrumu teritorijām uz Krieviju tiek izvesti desmitiem tūkstošu cilvēku, kurus Krievijas amatpersonas dēvē par bēgļiem.

Ukrainas civiliedzīvotāji ar koka AK-47 atveidojumiem trenējas karam

Līdz ar pastāvošajiem Krievijas iebrukuma draudiem arvien vairāk ukraiņu ķeras pie ieročiem un trenē militārās iemaņas. Janvāra beigās un februāra ...

gallery icon