foto: AFP/Scanpix
Gaismā nāk drūmi fakti par bijušo pāvestu Benediktu XVI laikā, kad viņš bija arhibīskaps
Bijušais pāvests Benedikts XVI
Pasaulē
2022. gada 20. janvāris, 14:35

Gaismā nāk drūmi fakti par bijušo pāvestu Benediktu XVI laikā, kad viņš bija arhibīskaps

Jauns.lv

Vācijā veiktā izmeklēšana valsts katoļu baznīcās liecina, ka bijušais Romas pāvests Benedikts XVI, būdams Minhenes arhibīskaps, ingnorējis ziņojumus par vardarbību pret četriem bērniem.

Pāvests Benedikts, kurš toreiz saukts par Jozefu Racingeru, ieņēma arhibīskapa amatu Minhenē no 1977. līdz 1982. gadam. Viņš visas apsūdzības pret draudzes kalpotājiem tolaik noraidījis.

Nu Vācijas advokātu biroja sastādītajā ziņojumā par ļaunprātīgu izmantošanu Vācijas katoļu baznīcās apgalvots, ka vardarbība pret četriem bērniem turpinājusies Racingera pilnvaru laikā, un apsūdzētie joprojām aktīvi pildījuši baznīcas lomu.

Romas pāvesta Benedikta XVI pēdējā uzruna

gallery icon

Bijušais pāvests Benedikts XVI, kuram tagad ir 94 gadi, 2013. gadā kļuva par pirmo Romas pāvestu 600 gadu laikā, kurš atkāpies no amata. Kopš tā laika viņš Vatikānā aizvada klusu un no sabiedrības acīm slēptu dzīvi.

Jaunajā ziņojumā, ko pasūtījusi Katoļu baznīca, teikts, ka viņam, pildot arhibīskapa pienākumus, tika stāstīts par bērnu vardarbības gadījumu faktiem, taču viņš nav rīkojies.

Pāvesta Franciska un viņa priekšgājēja Benedikta tikšanās

gallery icon

"Divas no šīm lietām ir saistītas ar ļaunprātīgu izmantošanu, kas pastrādāta viņa pilnvaru laikā, un to sodījusi valsts," sacīja advokāts Martins Pušs. "Abos gadījumos vainīgie turpināja pastorālo aprūpi."