Pasaulē
2022. gada 19. janvāris, 14:59

Soctīklos popularitāti ieguvis kaķēns Kefīrs, kurš sver tikpat, cik divgadīgs bērns

Jauns.lv

Meinkūnu šķirnes kaķēns Kefīrs no Krievijas, kurš ir ceļā uz kļūšanu par pasaulē lielāko kaķi, iekļuvis soctīklu lietotāju uzmanības lokā viņa neparastā izmēra dēļ.

Kefīrs, divu gadu vecumā sverot 12,5 kilogramus, jau ir pārspējis savas šķirnes vidējo svaru (6,8 līdz 11,3 kilogrami), un turpinās kļūt lielāks līdz aptuveni trīs vai četru gadu vecumam.

foto: Yulia Minina / SWNS

Lielais kaķis pieder Jūlijai Mininai, kura dzīvo Krievijas pilsētā Starijoskolā. Viņa iegādājās Kefīru kā mazu kaķēnu no audzētavas, jo iemīlējusies sniegbaltajā kažokā. Tam par godu arī dots kaķēnam vārds.

Kefīrs atsakās ēst sausu kaķu barību, tāpēc viņš tiek barots ar gaļas un dabiskās barības ēdienu. Kaķēnam ir liela sirds, taču Jūlija apgalvo, ka daudzi to neapjēdz viņa biedējošā lieluma dēļ.

“Es nespēju iedomāties, ka parasts mazulis var kļūt tik liels. Viņš izauga ne tikai lielumā, bet arī ir ļoti gudrs un vienmēr uzvedas mierīgi. Kā ļoti sirsnīgs un mierīgs bērns,” stāsta Jūlija.

foto: Yulia Minina / SWNS

Īpašniece arī apgalvo, ka Kefīrs labi izturas arī pret viesiem: “Kad draugi vai paziņas atnāk ciemos, visa uzmanība ir pievērsta viņam un viņš labprāt ļauj sevi paglaudīt. Taču, kad ciemos atnāk kāds svešs cilvēks, visi Kefīru sākotnēji sajauc ar suni.”

Domājams, ka Kefīrs pats neapzinās savu izmēru, Jūlijai piebilstot: “Viņam ir viens ieradums: naktīs viņam patīk kāpt man virsū un gulēt. Kad viņš bija kaķēns, tas man neradīja problēmas. Taču tagad viņš ir kļuvis liels un smags, un, protams, ir grūti tā gulēt.”

Dīvaina paskata kaķis Vilfreds, kuru iemīlējuši daudzi soctīklu lietotāji

Šinšilas persieša šķirnes kaķis vārdā Vilfreds vienlaikus ir burvīgākais un reizē arī šausmīgākais radījums, ko jūs jebkad būsiet redzējuši.

gallery icon
41

Kaķa-vampīra Monka dzīves ainiņas

Foto no kaķa-vampīra Monka un viņa brāļa Bīna "Instagram" profila.

gallery icon
42

Kaķis Kobijs ar nereāli zilām acīm

gallery icon
17

Tēmas