Pasaulē
2022. gada 19. janvāris, 06:36

VIDEO: planējošs stirnu buks pārsteidz soctīklu lietotājus, daudziem pēc redzētā atkaras žoklis

Jauns.lv

Aculiecinieki Indijā nofilmējuši briedi, kurš lielā ātrumā šķērso ceļu un veic lēcienu ārprātīgā augstumā. "Twitter" publicētais video skatīts jau vairāk nekā 121 000 reižu. Dzīvnieka paveiktaiss liek Maiklam Džordanam nobālēt.

"Un zelta medaļa tāllēkšanā un augstlēkšanā tiek piešķirta..." vēsta paraksts pie video, kas tika publicēts Indijā bāzētās vides nevalstiskās organizācijas "NGO WildLense Eco Foundation" "Twitter" kontā.

Video palēninājumā redzams stirnu buks, kurš izskrien no upes un bez piepūles varenā lēcienā pārvar zemes ceļu. Video noslēdzas ar to, ka dzīvnieks piezemējas otrpus ceļam esošajos krūmos un aizskrien, kamēr lēcienu redzējušie cilvēki apstulbumā turpina brīnīties.

foto: Ekrānuzņēmums
Stirnu buks veica iespaidīgu lēcienu.

Lai gan video neatklāj brieža sugu, var secināt, ka tas ir Indijā sastopamais plankumainais briedis, kuru dēvē arī par ass briedi vai čitalu.

Cilvēki soctīklos novērtē dzīvnieka iespaidīgo "Matrix" lēcienu, daudzi to salīdzina ar Honkongas cīņu mākslas kung-fu sitienu.

"Oho, nekad nebiju redzējis tik garu lēcienu. Šis dzīvnieks burtiski lido," brieža akrobātiku novērtē kāds skatītājs.

Cits piebilda: "Zelta medaļa tiek bezbailīgajam briedim. Kas par lēcienu! Es nespēju tam noticēt!"

1988. gada 6. februārī leģendārais amerikāņu basketbolists Maikls Džordans Čikāgā notikušajās zvaigžņu spēles sacensībās ietrieca bumbu grozā no soda metienu līnijas. Džordana trieciens kļuva par viņa firmas zīmi un dzima "Air Jordan".

Vai Indijas briedim navajadzētu izveidot savu zīmolu?