Pasaulē
2022. gada 12. janvāris, 16:24

VIDEO: policija ar slepus kameru pieķer medicīnas darbinieku Itālijā, kurš Covid-19 vakcīnu izlej miskastē

Jauns.lv

Itālijas policija pēc video pierādījumu iegūšanas apcietinājusi medicīnas darbinieku, kurš apsūdzēts par vakcinācijas fakta viltošanu.

Vīrietis, kurš netika nosaukts vārdā, izlikās, ka ievada pret Covid-19 vakcīnas devu vismaz 45 cilvēkiem, taču patiesībā šķidrumu izlējis atkritumu tvertnē.

Video redzams, kā darbinieks no sākuma iztukšo šļirces saturu, vakcīnu izlejot un pēc tam izliekas, ka it kā sapotē pacientu.

Četriem iespējamiem līdzzinātājiem tika uzlikts mājas arests, policijai atklājot shēmu, kas vakcīnu skeptiķiem ļāva par samaksu saņemt vakcinācijas sertifikātu, to patiesībā neveicot.

Video nofilmēts Ankonā, Itālijas rietumu krastā. Medbrālis strādāja pilsētas lielākajā vakcinācijas centrā.

45 personas, kuras, iespējams, saņēmušas viltotu sertifikātu, tiek izmeklētas, tām ik dienas jāierodas policijas iecirknī un tām ir aizliegts pamest savas pilsētas, teikts policijas ziņojumā.

Shēmā iesaistītie darbinieki tiek apsūdzēti korupcijā, informācijas viltošanā un krāpšanā. Policija piebilda, ka viltus vakcinācijas shēma izšķiež arī fundamentālu valsts resursu.

Itālijā, pirmājā Eiropas valstī, kurā Covid-19 pandēmija uzliesmoja 2020. gada februārī, šobrīd vakcinācijas kursu ir pabeiguši 86% iedzīvotāju vecumā virs 12 gadiem, apmēram 60% no tiem ir saņēmuši balstvakcīnas devu.