foto: Twitter
Spānijā ar "Google Maps" palīdzību atrod sicīliešu mafijas bosu, kurš 20 gadus slēpās no policijas
Pasaulē
2022. gada 8. janvāris, 07:23

Spānijā ar "Google Maps" palīdzību atrod sicīliešu mafijas bosu, kurš 20 gadus slēpās no policijas

Jauns.lv

61 gadu vecais sicīliešu mafijas boss Džoakino Gamīno, kurš tika uzskatīts par vienu no meklētākajiem noziedzniekiem Itālijā, atrasts ar "Google Maps” palīdzību.

Gamīno arestēja spāņu Galapagarā 33 kilometrus no Madrides jau 17. decembrī, bet notikušā detaļas kļuvušas zināmas vien tagad, vēsta "Meduza".

"Kā jūs mani atradāt? Es pat savai ģimenei nezvanīju pēdējos desmit gadus," aresta laikā paziņoja mafijas boss. Kā paskaidroja izmeklētāji, Gamīno notveršanā galveno lomu nospēlējis attēls "Google Street View" servisā, kas ļauj apskatīt dažādu pasaules pilsētu panorāmas skatus.

Vienā no panorāmām pamanīts vīrietis šefpavarā formā. Viņš stāvēja pie augļu veikala "El huerto de Manu". (“Manu dārzs”.)

Policija uzskatīja, ka viņš līdzinās Gamīno, bet vēlāk guva tam apstiprinājumu restorāna "La cocina de Manu" ("Manu virtuve") "Facebook" lapā.

Restorāns atrodas netālu no veikala. Iestāde publicēja fotogrāfiju, kurā bija redzams šefpavāra formā ģērbies cilvēks ar rētu uz zoda. Pēc šīs pazīmes izmeklētāji atpazinuši Gamīno.

Noskaidrojies, ka mafijas boss slēpjas zem vārda Manuels un vairākus gadus dzīvo Spānijā. Tāpat viņa restorānā bijušas vairākas norādes uz to, ka viņam ir saistība ar mafiju. Tur pasniegtas "Sicīliešu vakariņas".

Pats restorāns, kā arī blakus esošais pārtikas veikals varētu būt darbojies kā piesegs nelikumīgai uzņēmējdarbībai, uzskata izmeklētāji.

Šobrīd Gamīno Spānijā arestēts. Itālijā viņš varētu tikt nogādāts februāra beigās.