foto: Ekrānuzņēmums
Bērnībā nolaupīts vīrietis atrod savu bioloģisko māti, pēc atmiņas uzzīmējot karti ar mājām
Pasaulē
2021. gada 30. decembris, 17:01

Bērnībā nolaupīts vīrietis atrod savu bioloģisko māti, pēc atmiņas uzzīmējot karti ar mājām

Jauns.lv

Kādam vīrietim izdevies atrast savu bioloģisko māti pēc tam, kad viņš sociālajos tīklos dalījies ar karti, kuru uzzīmējis, vadoties pēc atmiņas. Kā vēsta ārvalstu mediji, šobrīd 37 gadus vecais Li Žingvejs četru gadu vecumā saviem vecākiem nolaupīts.

Lī ar zīmuli uzzīmētā karte Ķīnas sociālajos tīklos izplatījusies tik ātri un plaši, ka viņš jau pēc dažām dienām varējis atjaunot saikni ar savu īsto māti, kuru pēdējo reizi saticis pirms 33 gadiem.

Gaidāms, ka abi satiksies jau 1. janvārī.

Vīrietis zinājis, ka bērnībā ir nolaupīts, bet vairs nav spējis atcerēties savu dzimšanas datumu, vietu, vecāku un pat savu vārdu. Pēc nolaupīšanas viņu adoptējis cits pāris.

Lī sākotnēji centies atrast savus vecākus, izpētot valstī pieejamo DNS datu bāzi, bet nekādi rezultāti netika atrasti. Viņš jau nobijies, ka īstie vecāki varētu būt miruši, tomēr izlēmis izmantot vēl pēdējo iespēju - meklēt viņus ar interneta starpniecību. 

foto: Ekrānuzņēmums

24. decembrī Lī Ķīnā populārajā vietnē "Douyin", kas uzskatāma par šīs valsts "TikTok" versiju, ievietoja video, kurā redzama karte, ko viņš bija uzzīmējis, atceroties savas bērnības mājas, tostarp dažādus objektus, piemēram, ēku, ko viņš uzskatīja par skolu, bambusu mežu un nelielu dīķi.

"Es esmu bērns, kurš meklē savas mājas. Mani uz Henaņu ap 1989. gadu aizveda plikgalvains kaimiņš, kad man bija kādi četri gadi," video stāsta vīrietis. "Šī ir manas mājas apkaimes karte, ko esmu uzzīmējis pēc atmiņas."

Ar varas iestāžu palīdzību Lī bija secinājis, ka viņa dzimtās mājas varētu atrasties kalnainajā Džotongā. Saskaņā ar vietējiem ziņojumiem Lī bērnībā pārdots kādai ģimenei Henaņas provincē, kura ļoti vēlējās dēlu. Viņš nolaupīts un aizvests gandrīz 2000 kilometru tālu.

foto: Ekrānuzņēmums

Zināms, ka Ķīnā bērnu, īpaši zēnu, nolaupīšanas gadījumi nav retums, un pēdējā laikā arvien biežākas ir priecīgas ziņas, kad šķirtās ģimenes atkal apvienojušās.

Lī stāsts ātri vien piesaistīja ziņu aģentūru, vietējo varas iestāžu un interneta lietotāju uzmanību. Dažu dienu laikā viņš sazinājās ar potenciālajiem ģimenes locekļiem, tostarp vienu sievieti Juņnanā, kas varētu būt viņa bioloģiskā māte.

Sarunas laikā sieviete precīzi aprakstījusi rētu uz Lī zoda, ko viņš dabūjis, bērnībā nokrītot pa kāpnēm. Vēlāk veikti DNS testi, un 28. decembrī Ķīnas Sabiedriskās drošības ministrijas Cilvēku tirdzniecības apkarošanas birojs apstiprināja, ka abi ir bioloģiski saistīti.

1. janvārī tiks noorganizēta Lī un viņa mātes tikšanās. Diemžēl vīrieša tēvs jau devies mūžībā.

Vietnē "Weibo" stāstu par Lī lasījuši jau vairāk nekā miljons lietotāju. Daudzi pauž dusmas par Ķīnā notiekošo cilvēktirdzniecību, bet citi jūt līdzi Lī īstajai mātei, kura gadu laikā piedzīvojusi tik daudz sāpju - nolaupīts viņas bērns, miris viņas vīrs, divi bērni un arī 11 gadus vecais mazbērns. 

Lī izteicis milzu pateicību visiem, kuri palīdzējuši viņam "pēc trīsdesmit trīs gaidīšanas gadiem un neskaitāmām negulētām naktīm" atrast viņa īsto māti.