foto: REUTERS/SCANPIX
Skotija omikrona izplatības dēļ slēdz naktsklubus
Skotijas pirmā ministre Nikola Stērdžena brīdināja, ka Skotijai draud "inficēšanās cunami".
Pasaulē
2021. gada 23. decembris, 18:34

Skotija omikrona izplatības dēļ slēdz naktsklubus

Jauns.lv / LETA

Skotija ceturtdien pavēstīja, ka no nākamās nedēļas slēgs naktsklubus, lēmumu pieņemot laikā, kad Lielbritānijā līdz ar koronavīrusa omikrona paveida izplatību reģistrēts rekordaugsts Covid-19 gadījumu skaits.

Skotijas valdība, kas lēmumus par pandēmijas krīzes ierobežojumiem pieņem neatkarīgi no centrālās valdības Londonā, paziņoja, ka naktsklubi būs slēgti no pirmdienas plkst.5, "lai cīnītos ar omikrona transmisiju, kas turpina izplatīties ļoti strauji".

Vienlaikus ar naktsklubu slēgšanu tiem tiks nodrošināts finansiāls atbalsts, lai palīdzētu "pārciest laiku, kas, kā mēs ceram, būs īss, līdz tie atkal varēs darboties normāli", sacīja Skotijas pirmās ministres vietnieks Džons Svinijs.

Naktsklubi var turpināt darbu, ja tie nodrošina apkalpošanu pie galdiņiem un ievēro sociālās distancēšanās prasības, viņš piebilda.

Skotijas pirmā ministre Nikola Stērdžena brīdināja, ka Skotijai draud "inficēšanās cunami", kā arī paziņoja, ka no 26.decembra cilvēku skaits pasākumos ārpus telpām tiek ierobežots līdz 500, no kā visvairāk cietīs sporta pasākumi.

Arī Velsā un Ziemeļīrijā pastiprināti Covid-19 krīzes ierobežojumi, bet Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons nolēmis Anglijā stingākus ierobežojumus pirms Ziemassvētkiem neizsludināt.

Kā konstatēts divos Lielbritānijas pētījumos, iespēja nonākt slimnīcā pēc inficēšanās ar omikrona paveidu ir mazāka, nekā pēc inficēšanās ar delta paveidu.

Lielbritānijā vakcīnas balstdevu jau saņēmuši vairāk nekā 30 miljoni cilvēku, savukārt Džonsons izvirzījis ambiciozu mērķi, piedāvājot līdz gadumijai saņemt poti visiem par 18 gadiem vecākiem iedzīvotājiem.