Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Baidena palīdze Ketrīna Rasela iecelta par UNICEF vadītāju
foto: REUTERS/SCANPIX
Pasaulē

Baidena palīdze Ketrīna Rasela iecelta par UNICEF vadītāju

Jauns.lv / LETA

ASV prezidenta Džo Baidena palīdze Ketrīna Rasela ir iecelta par ANO Bērnu fonda (UNICEF) vadītāju, piektdien paziņoja ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs.

Baidena palīdze Ketrīna Rasela iecelta par UNICEF ...

60 gadus vecā Rasela ir Baltā nama Prezidenta personāla biroja vadītāja. Viņa arī bijusi Valsts departamenta vēstniece globālos sieviešu jautājumos no 2013. līdz 2017.gadam.

Viņa nomainīs UNICEF vadītāja amatā amerikānieti Henrietu Foru, kas vadījusi fondu no 2018.gada, bet jūlijā paziņoja par atkāpšanos personīgu iemeslu dēļ. 

Baidens Baltā nama publicētā paziņojumā sacīja, ka Rasela apmēram 30 gadus ir bjiusi "uzticama un nepieciešama padomdevēja" viņam un viņa sievai Džilai.

"Mums pietrūks Ketijas. Bet mūsu zaudējums ir UNICEF ieguvums, jo bērni visā pasaulē dzīvos bagātāku, drošāku un veselīgāku dzīvi, kas būs tiešs rezultāts Ketijas vadībai šajā jaunajā lomā," viņš piebilda.

Rasela ir juriste, kas kopš 20.gadsimta astoņdesmito gadu vidus ir darbojusies ASV Demokrātu partijas politikā. Viņa ir strādājusi Kapitolijā, Baltajā namā un Valsts departamentā Baraka Obamas prezidentūras astoņus gadus, kad Baidens bija viceprezidents. Viņas vīrs Toms Donilons ir bijušais Obamas nacionālās drošības padomnieks.

ASV ir lielākā UNICEF finansētāja, un fonda vadītāja amats tradicionāli tiek piešķirts amerikāņiem.