foto: ZUMAPRESS.com
"Mūsu prioritāte ir turpināt veicināt vakcināciju un balstvakcīnas saņemšanu," Lielbritānija neplāno ieviest obligāto vakcināciju pret Covid-19
Covid-19 vakcīna.
Pasaulē
2021. gada 3. decembris, 21:37

"Mūsu prioritāte ir turpināt veicināt vakcināciju un balstvakcīnas saņemšanu," Lielbritānija neplāno ieviest obligāto vakcināciju pret Covid-19

Jauns.lv / LETA

Lielbritānijas valdība neplāno ieviest obligāto vakcināciju pret Covid-19, piektdien paziņojis premjerministra Borisa Džonsona preses sekretārs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Uz jautājumu, vai Lielbritānijā jebkad varētu noteikt obligāto vakcinēšanos, Džonsona preses sekretārs žurnālistiem sacīja, ka "esam izklāstījuši savu politiku šajā jautājumā un esam norādījuši, ka neko tādu neplānojam ieviest".

"Jūs zināt par izmaiņām, kuras ieviesām attiecībā uz sociālās aprūpes un Nacionālā veselības dienesta personālu, ņemot vērā, ka ir svarīgi aizsargāt mūsu sabiedrības visneaizsargātākos locekļus. Tomēr šajā ziņā nekas plašāks netiek plānots," viņš klāstīja.

Uz žurnālistu lūgumu, komentēt, vai Lielbritānijā varētu ieviest stingrākus pasākumus nevakcinētajiem pilsoņiem, valdības preses pārstāvis atgādināja, ka "varat palūkoties uz iepriekš ieviestajiem ierobežojumiem un to, ka nekad neesam neko tamlīdzīgu ieviesuši".

"Mūsu prioritāte ir turpināt veicināt vakcināciju un balstvakcīnas saņemšanu," viņš uzsvēra. 

Jau vēstīts, ka Vācijas kanclere Angela Merkele un viņas sekotājs amatā Olafs Šolcs ceturtdien vienojās ar Vācijas 16 federālo zemju līderiem aizliegt nepotētajiem piekļuvi veikaliem, izņemot tos, kas pārdod pirmās nepieciešamības preces.

Merkele un Šolcs arī vēlas panākt, ka parlaments apstiprina obligāto vakcinēšanos pret Covid-19.