Pasaulē
2021. gada 15. novembris, 17:45

Kambodža vērusi durvis pilnībā vakcinētiem ceļotājiem, kuriem nebūs jāievēro karantīna

Jauns.lv / LETA

Kambodžā no pirmdienas pilnībā vakcinētiem ārvalstu viesiem nav jāievēro karantīna, pavēstīja premjerministrs Huns Sens, ar šo lēmumu cerot uzlabot situāciju tūrisma sektorā.

Pandēmijas krīzes rezultātā tūrisma nozares ienākumi pagājušajā gadā sarukuši līdz miljardam ASV dolāru (870 miljoniem eiro) no teju pieciem miljardiem (4,4 miljardiem eiro) 2019.gadā, kad Kambodžu apmeklēja 6,6 miljoni viesu.

Premjers svētdienas vakarā nāca klajā ar negaidīto paziņojumu, apliecinot, ka pilnībā vakcinēti starptautiskie ceļotāji, tūristi un uzņēmēji no pirmdienas var apmeklēt visu Kambodžu, neievērojot karantīnu.

foto: Ekrānuzņēmums
Ar šo lēmumu Kambodža cer uzlabot situāciju tūrisma sektorā.

Līdz ar šo lēmumu tiek atcelts iepriekšējais plāns, kas paredzēja no 30.novembra atvērt ceļotājiem populāros kūrortus Sianukvilu, Kohrongas salu, kā arī Darasakoras kūrorta zonu.

Uz agrāku laiku no janvāra pārcelta Siēmreabas pilsētas atvēršana, kas atrodas līdzās Ankorvata tempļu kompleksam.

Ceļotājiem būs jāuzrāda divu Covid-19 testu negatīvi rezultāti - viens, kas veikts ne vēlāk kā 72 stundas pirms došanās uz Kambodžu, un otrs, kas veikts, ierodoties Kambodžā, sacīja premjers.

Nevakcinētiem ceļotājiem karantīnā būs jāpavada 14 dienas.

Globālās pandēmijas smagāko laiku 2020.gadā Kambodža pārcieta salīdzinoši viegli, bet lielākā daļā no 120 000 Covid-19 gadījumu reģistrēta kopš šī aprīļa.

Valstī ar 16 miljoniem iedzīvotāju pilnībā vakcinēti 88%.