foto: REUTERS/SCANPIX
"Es visu laiku aizmirstu, ka tu joprojām esi dzīvs," Īlons Masks tviterī iesmej par Bērniju Sandersu
Aizvadītajā nedēļā Īlons Masks pārdevis daļu sev piederošo kompānijas akciju piecu miljardu dolāru (4,3 miljardu eiro) vērtībā.
Pasaulē
2021. gada 15. novembris, 15:49

"Es visu laiku aizmirstu, ka tu joprojām esi dzīvs," Īlons Masks tviterī iesmej par Bērniju Sandersu

Jauns.lv

Miljardieris Īlons Masks jau atkal izcēlies ar savām "Twitter" pērlēm, šoreiz atbildot uz bijušā ASV prezidenta amata kandidāta Bērnija Sandersa ierakstu.

"Es visu laiku aizmirstu, ka tu joprojām esi dzīvs," uz Bērnija Sandersa ierakstu "Twitter" platformā atbildējis amerikāņu miljardieris, uzņēmuma "Tesla Motors" vadītājs Masks.

Sandersa ieraksts paudis nostāju, ka turīgajiem miljardieriem būtu taisnīgi jāmaksā nodokļi. Stundu pēc iepriekšējās atbildes, Masks turpinājis sava viedokļa paušanu, jaunā ierakstā sakot: "Gribi, lai pārdodu vairāk akciju, Bērnij? Vienkārši pasaki vārdus..."

Ekstrēmi bagāto amerikāņu aplikšana ar lielākiem nodokļiem ir viens no Bērnija Sandersa kampaņas punktiem. Kā Senāta Budžeta komisijas priekšsēdētājs, Sanderss ir ierosinājis ikgadēja nodokļa ieviešanu turīgākajām ASV mājsaimniecībām, kas, pēc viņa domām, nākamo 15 gadu laikā samazinās miljardieru bagātību.

Jau ziņots, ka aizvadītajā nedēļā Īlons Masks pārdevis daļu sev piederošo kompānijas akciju piecu miljardu dolāru (4,3 miljardu eiro) vērtībā.

6. novembrī Masks tviterī aptaujāja savus vairāk nekā 62 miljonus sekotājus, uzdodot jautājumu, vai viņam vajadzētu pārdot 10% "Tesla" akciju, un šajā aptaujā cilvēki nobalsoja ar "jā".

Šobrīd nav arī informācijas, vai papildu akciju pārdošana, par ko tika paziņots otrdien un trešdien, arī tika ieplānota jau pirms šīs tvitera aptaujas.

Taču, lai sasniegtu šo 10% robežu, 50 gadus vecajam uzņēmējam nāktos pārdot vēl vairākus miljonus akciju, jo pirms pagāšnedēļ realizētās pārdošanas viņam piederēja 170 miljoni "Tesla" akciju jeb aptuveni 17% no kopējās akciju daļas.