Pasaulē
2021. gada 9. novembris, 11:20

Tūristi Palmas salā, malkojot vīnu, vēro vulkāna izvirdumu, viņu vidū arī Pauls no Latvijas

Jauns.lv

Divi tūristi no Latvijas un Ukrainas svētdien atklāja, ka Palmas salā visas nakts garumā vērojuši vulkāna izvirdumu, dzerot vīnu un cerot, ka šo pieredzi nekad neaizmirsīs, vēsta "Reuters".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Ne visi redz to, kas šeit notiek. Mums ir iespēja šeit pavadīt nakti, mēs šeit bijām kādas divpadsmit stundas, tā ir ļoti pārsteidzoša pieredze," aģentūrai "Reuters" sacīja Pauls no Latvijas.

foto: Ekrānuzņēmums
Pauls un Olga ar vīna pudeli vulkāna izvirduma vērošanu padarījuši vēl neaizmirstamāku.

"Mēs neko tādu neesam redzējuši. Patiesībā tas ir ļoti bīstami un slikts notikums, bet vienlaikus arī apbrīnojami. Mēs to gribējām izbaudīt, līdzi paņemot vīna pudeli," turpina tūrists no Latvijas.

Runājot par antīko automašīnu brauciens, kas 6.novembrī norisinājās Palmas salā, Paula draudzene Olga uzskata, ka šobrīd tam nav īstais brīdis.

"Kad es pamanīju automašīnas, retro automašīnas, es padomāju, ka varbūt uz salas vairāk citu nemaz nav. Tāpēc šiem puišiem bija jāīrē klasiskā automašīna, jo tā bija pēdējā, kas palikusi automašīnu nomas birojā. Pēc tam, kad es uzzināju patieso stāstu, šī notikuma patieso iemeslu, man šī ideja nesajūsmina, jo šobrīd tam nav īstais brīdis," stāsta Olga.

Automašīnas salu pameta svētdien.

Vulkānisko pelnu sirreālā māksla Spānijas Palmas salā

Spānijas Kanāriju arhipelāga Palmas salu jau astoto nedēļu apdraud vulkāna izvirdums. Kumbre Vjeha pamodies pēc 50 gadu ilga pārtraukuma un ...

gallery icon
21


Spāņu un citu valstu tūristi pēdējo nedēļu laikā izmantojuši iespēju, lai dotos uz Palmas salu apskatīt Kumbre Vjehas vulkāna izvirdumu. Dažiem no viņiem svētdien radās iespēja nofilmēt un nofotografēt tā izvirdumu.

Kumbre Vjeha vulkāns Atlantijas okeāna salā izvirda gandrīz pirms 50 dienām, iznīcinot gandrīz 1000 hektāru zemes un vairāk nekā 2500 īpašumus.

Kanāriju salu vulkāna ārkārtas situāciju plāna (Pevolca) zinātniskās komitejas pārstāve Karmena Lopesa  6.novembrī atklāja, ka nav datu, kas liecinātu, ka izvirdums drīz beigsies.
Kopš vulkāna izvirduma septembra vidū lava uz salas ir iznīcinājusi vairāk nekā 2000 īpašumu un tūkstošiem cilvēku piesardzības nolūkos ir pametuši savas mājas. Neviens cilvēks nav ievainots vai gājis bojā. Valdība pagājušajā mēnesī solīja palīdzību 225 miljonu eiro apmērā.