foto: REUTERS/SCANPIX
Topošais Ņujorkas mērs savas pirmās trīs algas vēlas saņemt kriptovalūtā
Ēriks Adamss janvārī kļūs par 110. Ņujorkas mēru.
Pasaulē
2021. gada 5. novembris, 12:22

Topošais Ņujorkas mērs savas pirmās trīs algas vēlas saņemt kriptovalūtā

Jauns.lv

Ņujorkas topošais mērs Ēriks Adamss paziņojis, ka vēlētos savas pirmās trīs algas saņemt kriptovalūtā “Bitcoin”, vēsta britu raidorganizācija “BBC”.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šonedēļ Ņujorkas mēra amatā ievēlētais Adamss soctīklos pavēstījis, ka viņš vēlētos redzēt Ņujorku, kļūstam par “kriptovalūtu industrijas centru”.

Kad otrdien, 2. novembrī, mikroblogošanas vietnē “Twitter” Maiami mērs Francis Suarezs paziņojis, ka vēlas saņemt savu nākamo algu “Bitcoin” formā, uz viņa tvītu sāncensīgi atbildējis topošais Ņujorkas mērs.

“Ņujorkā mēs vienmēr visu darām ar lielu vērienu, tāpēc es savas pirmās TRĪS algas pieņemšu kriptovalūtā “Bitcoin”, kad kļūšu par mēru. Ņujorka būs kriptovalūtu, kā arī citu strauji augošu un inovatīvu industriju centrs. Vienkārši pagaidiet!”

Maiami mēram Suarezam šī atbilde nav palikusi nemanīta: “Apsveicu ar vēlēšanām un nevaru sagaidīt mūsu draudzīgās sacensības, padarot mūsu pilsētas par kriptovalūtu galvaspilsētām.”

Bijušais policists Adamss amatā tika ievēlēts otrdien, 2. novembrī, un janvārī ieņems šībrīža pilsētas galvas Bila de Blasio vietu. Viņi abi ir no Demokrātu partijas.

Kriptovalūtu, tostarp "Bitcoin", vērtība pēdējā gadā ievērojami svārstījusies, tādēļ pastāv plaša skepse par iespējamiem riskiem patērētājiem, ko uzsvēruši arī eksperti un regulatori.

Tikmēr Salvadora šogad kļuva par pirmo valsti pasaulē, kur kriptovalūta "Bitcoin" ir likumīgs maksāšanas līdzeklis, turpretim Ķīnas centrālā banka septembrī paziņoja, ka visi finanšu darījumi, kas ietver kriptovalūtas, ir nelikumīgi.