Pasaulē
2021. gada 25. oktobris, 15:43

Polija, reaģējot uz vairākiem incidentiem pie Baltkrievijas robežas, palielinās dežūrējošo karavīru skaitu

Jauns.lv / LETA

Polija karavīru skaitu pie Baltkrievijas robežas palielinās līdz 10 000, pirmdien paziņoja Polijas aizsardzības ministrs Marjušs Blaščaks.

Karavīru skaits tiek palielināts pēc virknes incidentu pēdējā laikā, kad lielas migrantu grupas centušās nojaukt dzeloņdrāšu žogu uz robežas.

Baltkrievijas opozījcijas kanāls "Nexta" publicējis video, kurā starp migrantiem redzams kāds vīrietis spilgti dzeltenā kapucē un maskā. Viņš neizskatās pēc migranta, bet kopā ar viņiem lauž žogu, lai tie varētu šķērsot robežu un iekļūt Polijā.

Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko režīma izvērstā hibrīduzbrukuma ietvaros aizvadīto mēnešu gaitā notikuši centieni Latvijā, Lietuvā un Polijā iesūtīt tūkstošiem nelegālo imigrantu, kuru lielākā daļa kā tūristi ieradušies Baltkrievijā no Irākas.

Polija uz robežas ar Baltkrieviju būvē dzeloņstiepļu žogu

Polija būvē dzeloņstiepļu žogu uz robežas ar Baltkrieviju, saskaroties ar Baltkrievijas režīma apzināti veicināto migrantu plūsmu pāri ES ārējai robežai. ...

gallery icon

ES apsūdzējusi Minskas režīmu centienos tādējādi atriebties par atbalsta sniegšanu baltkrievu opozīcijai un par sankcijām, kas vērstas pret Baltkrieviju, reaģējot uz pagājušā gada protestu vardarbīgo apslāpēšanu.

Polija ir izsludinājusi ārkārtējo stāvokli uz robežas ar Baltkrieviju un plāno uzbūvēt uz robežas pamatīgu žogu.

foto: Ekrānuzņēmums
Lielas migrantu grupas cenšas nojaukt dzeloņdrāšu žogu uz iekļūt Polijā.

Polijas parlaments arī pieņēmis likuma grozījumu, kas ļauj atspiest migrantus no robežas un ignorēt valstī nelikumīgi iekļuvušo cilvēku patvēruma pieprasījumus.